Referat - Efectele distrugatoare ale actiunii antropice asupra mediului

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
365
Etichete
efectele, distrugatoare, ale, actiunii, antropice, asupra, mediului
Descarcari
196
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Efectele distrugatoare ale actiunii antropice asuppra mediului – asupra lumii animalelor


Omul a actionat si actioneaza continuu asupra animalelor, atat direct, prin vanarea si pescuirea unor specii si prin introducerea unro animale exogene, cat si indirect, prin transformarea biotopilor datorita despaduririi, pasunatului, agriculturii, activitatilor aindustriale care polueaza aerul, urbanizarii excessive, folosirii unor pesticide, insectide, fungicide, etc.
IN urma acestor activitati, fauna a suferit si sufgera modificarti mai mult sau mai putin vizibile, atat la nivel individual, cat si la cel al comunitatilor, astefel lumea animala sufera modificari anatomo-fiziologice, schimbari comportamentale, variatii areologice, toate acestea conducand spre degradarea totala si disparitia lor.
Modificarile anatomo-fiziologice sunt rezultatul actiunii diferitilor factori, dar cel mai adesea consecinta utilizarii intensive a substanteleor chimice pentru combaterea daunatorilor si au ca rezultat lezarea diferitelor organe sau functiuni ale organismelor. Astefel, se cunoaste ca intoxicatiile cu arsenic au provocat la iepuri, cerbi, caprioare si vulpi modificari ale aparatului digestive si respirator, iar cele cu bioxis de sulf au produs la mistreti dereglari ale aparatului respirator si ale ficatlui, animale slabind si, in ulimta instanta, murind.
Influenta pesticidelor se manifesta si printr-o intoxicatie cronica, lenta, care duce la scaderea potentialului biotic: la populatia pasarii gusa-rosie, unele femele nu mai oua, iar altele produc oua sterile sau cu embrioni morti. Un alt process dereglat de pesticide este metabolismul calciului, din care cauza, ouale au coaja friabila si greutatea subnormala.
De asemenea, la pelicani si pescarusii argintii, o parte din oua sunt sterile si au coaja subtire si faramicioasa, puuiii murind inainte de a ajunge la dezvoltaea completa.
Fiecare specie isi are spatiul sau de existenta, de obicei constant dar care in anumite situatii se


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org