Referat - Europa

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
505
Etichete
europa
Descarcari
414
Nota
0 / 10 - 0 voturi



ÎNTRODUCERE


Pe glob, Europa este un continent important, deosebit de frumos si civilizat.
Continentul Europa are o importanta istorica universala, deoarece aici au existat civilizatii antice, creatoare de mari valori materiale si spirituale cum ar fi Imperiul Roman sau Grecia. Putem spune deci, ca Europa sta la baza civilizatiei, culturii, economiei, stiintei si tehnicii mondiale moderne.
In prezent, Europa se afla în competitie creatoare cu celelalte continente, încercând sa fie în permanenta pe primele locuri.
Pentru a cunoaste Europa, trebuie sa-i cunoastem caracteristicile geografice si sa-i întelegem cultura si civilizatia, aflate într-o continua evolutie.
Continentul nostru este înconjurat de oceane si mari la vest, sud si nord, dar este strâns legat de continentul Asia prin muntii Ural.
Deoarece este înconjurat pe trei laturi de ape, continentul Europa, are aspectul unei mari peninsule.
Lungimea continentului de la est catre vest este de 5600km iar de la nord catre sud în linie dreapta de 3900km. Are o suprafata de 10.000.000km patrati si o populatie de 700.000.000 de locuitori.
Un alt continent care am descris în aceasta lucrare este America de Nord.
Ea are o suprafata de 19,4 mil. km si o populatie de peste 289 mil. locuitori







SCURGIREA FLUVIALA DIN EUROPA.

Europa este considerata leaganul unei civilizatii de 5 milenii, unde au trait ilustri gînditori în domeniul stiintei, tehnicii, literaturii si artei, care au contribuit la progresul întregii omeniri.
Europenii au deschis epoca marilor descoperiri geografice si tot ei au patruns primii în spatiul cosmic. Influenta culturala si civilizatoare a europenilor s-a facut resimtita în toate colturile Terrei.
Actualmente Europa dispune de o natura variata, populatie numeroasa, stiinta, tehnica si economie înaintata. lata de ce este deosebit de utila cunoasterea acestei parti a lumii de catre fiecare locuitor al ei.
Privita în cadrul unitatii continentale a Eurasiei, Europa are înfatisarea unei pen


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org