Referat - Furtuni

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
557
Etichete
furtuni
Descarcari
358
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FURTUNI SI INUNDATII


D-ea lungul istoriei, furtunile si inundatiile au provocat distrugeri si pierderea multor vieti omenesti. Unii experti considera ca, partial, activitatea umana este responsabila pentru cresterea frecvemtei si a intensitatii multor dezastre naturale.

Furtunile sunt perturbari severe ale atmosferei. Din punct de vedere stiintific, metereologii considera furtunile drept sisteme metereologice având viteze ale vântilui de intensitate 10 pâna la 12 pe scara Beaufort. Vânturile de intensitate 10 ating viteze de 88-101 km/h, iar cele de intensitate 11 ating 102-117 km/h cauzînd furtuni violente. Vânturile care ating viteze mai mari de 117/km/h - intensitate 12 – sunt numite vânturi de intensitatea uraganului.
Anual, vânturile intense provoaca multe distrugeri. De-a lungul coastelor, ele dau nastere unor valuri de furtina violente care pot provoca stricaciuni imense, an regiunile reci viscole orbitoarre, si desert furtuni de nisip.
An noaptea de 15-16 octombrie 1987, sud-estul Angliei a fost atins de un vânt de forta uraganelor, cu rafale ce au atins aproximativ 170 km/h. Nouasprezece persoane au murit, peste 15 milioane de arbori au fost doborâti, acoperisurile s-au prabusit, geamurile s-au spart si hornurile caselor au fost distruse. Cel mai mult a avut de suferit Sussex-ul. În Sussex-ul de Est, aproximativ 200 de rulote au fost distruse. Soselele ti câile ferate au fost blocate de arborii prabusiti. Curentul electric si liniile telefonice au cazut si unele sate nu au mai avut energie electrica timp de o saptamâna. Aceasta furtuna de mare intensitate parea sa fie cea mai puternica, dupa cea din 1703.
Nimeni nu anticipase violenta furtunii din 1987. ea a luat nastere dintr-o puternica depresiune atmosferica din Golful Biscaya. Existau însa prea putine vase în zona care sa observe aceste evolutii si care sa transmita informatiile catre computerele metereologice britanice.
Furtuna din 1987 era de neegalat în memoria


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org