Referat - Germania

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1996
Etichete
germania
Descarcari
847
Nota
5.5 / 10 - 2 voturi

Germania
Muntii Padurea Neagra
Padurea Neagra are mai mult decat ceasuri si prajituri cu cirese .Este un peisaj atractiv, presat cu elemente pitoresti de arhitectura si are un repertoriu fara pereche in Germania.
In muntii Padurea Neagra se gasesc izvoarele Dunarii. Aici iarna, cabanele au un aspect minunat..
Inca din seccolul al 18-lea, turistii au fost atrasi de Padurea Neagra si de contrastul Campiei Rinului si al muntilor care se inalta la 1.200 de metri deasupra acestia. Plantele impadurite care se ridica asupra vailor pitoresti, asigura nenumarate posibilitati pentru plimbare.
Cocosul de munte si fazanul, sorecarul si soimul, caprioara, vulpea si bursucul populeaza zonele indepartate, in care localnicii inca mai respecta traditiile, iar in zilele de sarbatoare poarta costumele cu broderii frumoase.
Freiburg
Freiburg, un vechi oras universitar, se gaseste in regiunea muntilor Padurea Neagra. Centrul orasului se caracterizeaza prin strazile sale si pavate si prin paraurile repezi numite Bachle, care acum sunt curate, din care, in timpurile medievale, erau canale de scurgere pentru deseuri.
La doar 82 de ani dupa acordarea statutului orasului, in 1120, oamenii au inceput sa construiasca o biserica parohial,
care a devenit in curand una din cele mai mari catedrale din Germania medievala.
. Multi considera ca turnul sau de 116 metri este cel mai frumos din lumea crestina. In jurul catedralei se afla una din cela mai pitoresti piete din Germania. Intr-o dimineata de sambata, pe timp de vara, catedrala pare ca pluteste pe o mare de jilturi, vanzatori, gospodine, muziceni, turisti, pastori, flori, paine, legume, fructe si carnati prajiti.
Calatoria de o jumatate de ora de la Freiburg la Titisee, pe calea ferata construita in 1887, este o experienta de neuitat. Oamenilor le place sa se plimbe in jurul lacurilor (aproximativ 11h pe jos) sau aleg urcarea mai obositoare a Feldberg-ului (1493m), cel mai inalt munte din Padurea Neagra.
Dincolo de lac, drumul duce pe malul linistitului Schluchsee pana la Bonndorf (22), cu specialitatea sa culiniara imbietoare , sunca de Padurea Neagra.
Tot drumul de la Freiburg la Suttgart serpuieste de-a lungul unor mici vai printr-o regiune cu un peisaj dosebit de frumos.
Pe traseu se pot admira complexitatile mecanice in Uhrenmuseum(muzeul ceasurilor)
din Furtwangen. Aici sunt expuse ceasuri toate formele si marimile.
O piesa deosebit de frumoasa este aceea cu croitorul care, din ora in ora, primeste un pantof in cap din partea nevestei sale. In Schonach, mai inspre nord, se afla cel mai mare ceas cu cuc din lume. Cucul sau masoara aproape un metru de la cioc la coada.
Ceasurile din Padurea
Neagra
Peste tot in lume, Padurea Neagra este cunoscuta pentru trei simboluri: palariile cu boruri rosii (Bollenhut) pentru femeile nemaritate, gustoasa Schwarzwalder Kirchtorte (prajitura cu cirese Padurea Neagra) si ceasul cu cuc.
In timpul zilelor reci de iarna, taranii din Padurea Neagra cautau intotdeauna metode de a-si suplimenta venitul. Primele ceasuri simple sculptate in lemn au fost produse in secolul al 17-lea si vandute clentilor din toata Europa. Povestea spune ca in 1738, Franz Anton Ketterer a adus primul „ceas cu cuc” din Boemia, desi acesta nu avea cuc si nici macar casuta de unde iese acesta. Cucul a fost ideea arhitectului Eisenloher, care in 1850 a desenat o casa in forma de gara pentru ceasuri. Nu se stie cine a pus cucul acolo mai tarziu-dar aceia a fost ziua in care s-a nascut „adevaratul” ceas cu cuc.
Astazi, nu se produc numai ceasuri cu cuc in Padurea Neagra, ci si ceasuri moderne si ceasuri de mana. Traditia confectionarii ceasurilor se poate vedea pe strada Deutsch Uhrenstrasse (Strada Ceasurilor Germane) cu o lungime de 320 km, care incepe in Villingen-Schwenningen, si, de-a lungul incantatoarei provincii, trece pe langa 30 locuri in care se fac ceasuri.
Stuttgart
Stuttgart, orasul limuzinei de lux, este orasul cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din Germania. Aceasta se datoreaza in parte faptului ca orasul a fost ales in 1926 ca loc pentru fabricarea masinilor de lux germane, Mercedes. In trecut bogatia era etalata in mod diferit de catre cei instariti si puternici, dupa cum o demonstreaza Altes Schloss (Vechiul Palat) din Schillerplatz, care dateaza din secolul 16. Vizavi este Neues Schloss (Noul Palat, 1746-1807), care gazduieste Ministerul Culturii si al Finantelor.
Gradina zoologica Wilhelma din Stuttgart-Canns...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org