Referat - Grecia turism cultural

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
418
Etichete
grecia, turism, cultural
Descarcari
246
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Grecia turism cultural




Grecia este una dintre acele tari pe care toti o stim sau credem ca o stim. De-a lungul secolelor, calatorii s-au plimbat prin muntii sai stancosi, prin orasele si templele sale antice si pe insulele sale mitice. Grecia ii atrage pe cei care cauta radacinile civilizatiei moderne intr-un loc care in zilele noastre, nu pare a fi prielnic pentru asa ceva. Este un pamant greu, dar si primitor, cu contraste la fel de evidente precum satele albicioase ce « privesc » marea.




Cuprins: pag. 3 -dezvoltarea turismului
-localizare
-oportunitati oferite de turism pentru economia Greciei
pag. 4-9 -potentialul turistic
pag. 9 -opinii personale
-bibliografie






























Asa cum Henry Miller a notat in “Gigantul din Maroussi”, ” s-au intamplat lucruri minunate in Grecia-se intampla altundeva pe pamant. Ca si cum El ar incuviinta, Grecia ramane sub protectia Creatorului. Se poate ca si ceilalti oameni sa aiba necazurile marunte, dar se simte mana magica a lui Dumnezeu si orice ar face sau ar vrea sa faca oamenii, Grecia continua sa fie o gradina sacra-si credinta mea este ca va ramane asa pana la sfarsitul lumii ”








































Inteligent amestec de mare, soare si orase antice imbaiate in brilianta lumina egeeana, Grecia a incantat calatori si turisti timp de multe secole. Asezata in SE Europei la malul Marilor Egee, Ionica si a Cretei, e usor sa te indragostesti de Grecia-frumusetea este clara. Calatorii se reintorc intotdeauna, deoarece oglinda Marii Egee luceste in linistea diminetii, deoarece kafenia cu mesele ei iti ofera adapost de caludura toropitoare a zilei, datorita livezilor de maslini, unde seara se aude cantecul greierilor. Este taramul cunoscatorilor si al exploratorilor, cu o mostenire straveche ce ramane si azi pertinenta. Acropola din Atena, Oracolul din Delli si ruinele din Olimpia sunt locuri de unica importanta pentru cultura occi


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org