Referat - Hawaii

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
322
Etichete
hawaii
Descarcari
197
Nota
0 / 10 - 0 voturi

HAWAI



Introducere:
Hawai este cel mai sudic stat al Statelor Unite. Statul Hawai este alcatuit din insule si alte cateva ostroave situate in apropierea centrului Pacificului de Nord. Statul este format din 8 insule principale si 124 ostroave, recife si bancuri de nisip. Honolulu este cel mai mare oras si totodata capitala statului Hawai.
Statul „Aloha”, cum a fost poreclit oficial Hawai devenind cel de-al 50 stat al Statelor Unite pe 21 august, 1959, ocupa o suprafata aproape in intregime de origine vulcanica. Mici arii situate deasupra nivelului marii sunt alcatuite din calcar derivate din recife de coral. Aceste recife s-au format in perioada cand nivelul marii era mai sus decat acum. Diversitatea peisajelor din Hawai includ si munti care se ridica la 4000 m deasupra nivelului marii; plaje aurite inconjurate de palmieri; faleze magnifice si canioane; paduri dese si teritorii acoperite cu arbusti teposi.
Insulele Hawai au fost pentru prima data locuite de imigranti asiatici acum 1000 de ani, dar probabil au ramas necunoscute pana cand Capitanul James Cook a ajuns la insule in 1778. El le-a numit Insulele Sandwich in onoarea patronului, John Montagu, al patrulea conte de Sandwich. In 1796 regele Kamehameha I a unit insulele intr-un singur regat. In 1893 monarhia s-a rasturnat si Hawai a devenit o republica in 1894, o posesie a Statelor Unite in 1898 si un teritoriu al Statelor Unite in 1900. In timpul celei de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, Hawai si-a dezvoltat economia bazata pe cultivarea zaharului si, mai tarziu, a ananasului pentru export. Mii de imigranti, in mare parte asiatici, au venit sa lucreze pe plantatii. In secolul al XIX-lea numele „Hawai” a fost dat intregului arhipelag.
Locul statului Hawai in istoria lumii moderne a fost stabilit pe 7 decembrie, 1941, cand un atac aerian masiv japonez asupra flotei Statelor Unite de la Pearl Harbor si alte baze militare din Hawai, au grabit intrarea Statelor Unite in cel de-al doilea Razboi Mondia


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org