Referat - Otto von Bismark

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
305
Etichete
otto, von, bismark
Descarcari
188
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Otto von Bismark


Galeria cu oglinzi-INCORONAREA
Un prusac “pur sange”-date biografice

-viata lui pana la contactul cu politica
-locul nasterii
-studii
-cariera politica
“Nu cu vorbe,ci cu sange si fier”
-intrarea in diplomatie-la Frankfurt
-la Viena
-la Petersburg
-in Franta
Sfarsitul CANCELARULUI DE FIER



Galeria cu oglinzi-incoronarea


Totul a inceput la Versailles in 18 ianuarie 1871,in sala oglinzilor,in asteptarea regelui. Se improvizase un altar in jurul caruia strajuiau drapelurile regimentelor germane care inca asediau Parisul.De altar se apropie un batran inalt,care era inconjurat de ofiteri superiori si principi in uniforma.Era Wilhelm I.Se tineaun “intermezzo” politic in cinstea regelui Prusiei,care se face Kaiser.
Cand proaspatul imparat primeste coroana,paseste in fata un barbat inalt,cu cizme negre,palid,in uniforma si citeste pana la capat,cu o retorica febrila,proclamatia alcatuita de el insusi pentru satpanul sau.
Pronunta cuvintele rar,cu glas puternic modelate parca de o arta suava,dar totusi rece si teribil de oficial.Pare un general,desi nu este militar de cariera ca Moltke ori Roon,de langa care s-a desprins ,ci e un civil.Mustata zbarlita,sprancenele enorme,privirea aspra ii da infatisarea unui viking.Este fauritorul unificarii Germaniei in jurul Prusiei.E cancelarul Otto von Bismark,omul care cu noua ani in urma se lansase in marea batalie pentru unificarea Germaniei pe calea insasi definita de el:ferro et igni-prin fier si sange.
Politica,metodele,diplomatia lui Bismark triumfau in ianuarie 1871,in galeria oglinzilor din Versailles.Acest moment festiv l-a consacrat pe Wilhelm I imparat al Germaniei,iar pe cancelarul sau Otto vo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org