Referat - Pamantul Albastru

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
358
Etichete
pamantul, albastru
Descarcari
225
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PAMÎNTUL ALBASTRU 
Poate ca pentru fiecare om de pe planeta Pamînt cuvîntul "acasa" are un înteles diferit si poate ca reprezinta un loc sau un spatiu diferit însa un adevar fundamental adesea ignorat este faptul ca noi toti cei aproximativ 6 miliarde de oameni traim pe o singura planeta, într-o singura "casa". Din pacate, în ultimii ani, simultan cu dezvoltarea sindromului tehnologic, am început sa adoptam o oarecare atitudine de neglijenta fata de aceasta casa a noastra a tuturor si suntem pe cale sa devenim un pericol major în tulburarea echilibrului ecologic al propriului nostru camin uitînd ca viata noastra, calitatea aerului, apei si a hranei vitale depind de felul în care noi avem grija si respectam dreptul la viata al Terrei.
Din nefericire, cu toate ca planeta se gaseste la ora actuala într-o situatie critica, oamenii cunosc prea putin problemele cu care ea se confrunta si asta datorita lipsei de informare, a neglijentei sau a eforturilor sustinute de catre marile companii si corporatii industriale mondiale care au tot interesul sa faca acest lucru ele fiind un factor major de poluare si perturbare a balantei ecologice.
România, în criza de tranzitie în care se gaseste, se înscrie în categoria tarilor în care educarea publicului în ceea ce priveste adevarata stare a Pamîntului lipseste cu desavîrsire. Perioada critica de aproximativ 40 de ani în care ne-a îngropat comunismul face si mai dificila trezirea noastra la realitate. De aceea consider ca a cunoaste realitatea, fara sa ne pese cît de dramatica este ea, este un pas esential înainte spre salvarea a ceea ce înca mai avem si a ceea ce este Pamîntul.
Care este adevarul? Aici ar fi multe lucruri de spus. Planeta noastra a ajuns în aceasta situatie datorita tendintei fiintei umane de cucerire, de exploatare nelimitata a resurselor naturale, de nerespectare a celor mai elementare legi ale firii si de încredere ca stiinta si tehnologia moderna vor gasi o cale de a rezolva toate aceste probleme. Ei bine,


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org