Referat - Universul si Sistemul Solar

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
302
Etichete
universul, sistemul, solar
Descarcari
211
Nota
0 / 10 - 0 voturi































Universul este intreaga lume inconjuratoare,nemarginita spatial sau temporal si aflata in permanenta miscare si transformare,asadar,in continua evolutie.











Tema noastra privind originea Universului si implicit a Sistemului Solar si a Pamantului este aceea a “Big Bang”-ului (“Marea Explozie”),a Universului in expansiune.
Conform acestei teorii,materia care alcatuieste Universul era,initial,concentrata sub forma de particule si antiparticule intr-un spatiu de proportii reduse si avea o temperatura foarte mare. Expansiunea extrem de rapida a acestei materii fierbinti a fost comparata cu o explozie si tocmai de aceea fenomenul a fost numit “Big Bang” adica “Marea Explozie”.
Expansiunea miezului initial de materie a determinat racirea acesteia.Cand temperatura a ajuns la numai cateva mii de grade electronii si nucleele au inceput sa se uneasca,formand atomii.
Acolo unde expansiunea a fost incetinita de atractia gravitationala materia s-a concentrat,formandu-se galaxii.
Din momentul exploziei (“Big Bang”-ul) are loc un proces continuu de crestere (expansiune) a acesteia,concomitent cu dezvoltarea diferitelor structuri cosmice.Astfel,din aglomerarile mai mari s-au conturat galaxii,iar in cadrul acestora,prin concentrarea materiei in diverse zone,au rezultat corpuri cosmice de diferite dimensiuni,care au evoluat diferit.In cele mai mari corpuri,concentrarea puternica a materiei sub efectul gravitatiei a determinat produ cerea de temperaturi de cateva milioane de grade,declansand reactiile nucleare (focul nuclear).Ca urmare a acestui proces au inceput sa emita lumina proprie,trecand in stadiu de “stea”.Spre deosebire de corpurile mari,cele mici nu au ajuns in aceasta faza,ci au evoluat spre forme de planete si asteroizi.
Varsta Universului a fost calculata la aproximativ 1


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org