Referat - Vulcanii

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 10 ani
Afisari
1140
Etichete
vulcanii
Descarcari
407
Nota
9 / 10 - 1 vot

Vulcanii
Vulcanul este de fapt o gaura in scoarta terstra, prin care erup in aer gaze, cenusa si roci semitopite, care impreuna alcatuiesc lava.
In februarie 1943, in Mexic se nastea un nou Vulcan. Intr-o zi sa descoperit o mica fisura in solul unui lan de porumb. In 24 de ore fisura s-a transformat inr-o prapastie de 25m latime, care apoi s-a deschis, lasand la suprafata cenusa si rocile incandescente. In scurt timp s-a transformat intr-un deal de lava de 10m inaltime. Vulcanul a fost denumit Paricutin, a atins inaltimea de 405m dupa 9 ani de activitate.
Vulcanul Krakatau
In 1883 o eruptie vulcanica a distrus complet insula vulcanica Krakatau, situat intre Sumatra si Jawa.Vulcanul se pregatea zgomotos de peste 4 ani, iar pe 27 august prin eruptia cea mai zgomotoasa a zburat in aer varful vulcanului. Explozia s-a auzitin Australia, la peste 4000 de km departare. Au ajuns in aer milioane de tone de fum si cenusa, acoperind soarele in toata lumea. Valuri de cunami au inundat coastele Jawei si Sumatrei, numarul victimelor depaind 36 de mii.
...


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org