Referat - Controlarea mediului de utilizator prin IntelliMirror si politicile de grup

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
348
Etichete
controlarea, mediului, utilizator, prin, intellimirror, politicile, grup
Descarcari
520
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Controlarea mediului de utilizator prin
IntelliMirror si politicile de grup

Problemele cu care se confrunta administratorii, într-o retea mare, variaza de la întretinerea numeroaselor servere pâna la rezolvarea problemelor de orice tip ale calculatoarelor clientilor. Multe firme au un serviciu de asistenta dedicat exclusiv rezolvarii problemelor utilizatorilor. Indiferent de natura problemei, rezolvarea fiecareia implica un anumit timp de lucru, ceea ce poate conduce la cresterea costurilor generale de utilizare (TCO – Total Cost of Ownership).

Microsoft a sesizat aceasta problema si a încercat sa o rezolve în decursul anilor. Solutiile au fost reprezentate fie de unele programe dedicate (cum ar fi serviciile SMS – System Management Server), fie prin functii incluse în Windows NT (de exemplu politicile de utilizator). În acest capitol vom discuta despre IntelliMirror si politicile de grup, doua facilitati ale mediului Windows 2000 care îl ajuta pe administrator sa preia controlul asupra mediului de operare al utilizatorilor. Fata de Windows NT, Windows 2000 Server duce un element nou si anume IntelliMirror.

IntelliMirror

IntelliMirror nu a existat în seria de sisteme de operare Windows NT. Microsoft a apelat în acest caz la gestionarea modificarilor si configurarilor calculatoarelor client, iar o componenta importanta a tehnologiei care permite aceasta o constituie IntelliMirror. IntelliMirror este totodata unul din elementele de baza ale sistemului cu administrare zero pentru Windows.

IntelliMirror nu este însa o aplicatie, ca serviciile SMA. IntelliMirror este denumirea pe care Microsoft a aplicat-o unui grup de facilitati din Windows 2000 Server care le permite administratorilor de retea sa preia controlul asupra calculatoarelor client în vederea reducerii cheltuielilor totale de utilizare.

Avantajele folosirii componentei IntelliMirror

Includerea componentei IntelliMirror în reteaua pe care o administram ne va ajuta nu numai sa administram si sa


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org