Referat - Cum functioneaza un computer

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
331
Etichete
cum, functioneaza, computer
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum functioneaza un computer
În general, se stie ca un computer este un dispozitiv complex, care opereaza cu informatii. Au trecut deja mai multe decenii de cînd computerele au aparut si sunt folosite de catre om, dar de la primele tipuri de computere si pîna la cele de azi, toate computerele se bazeaza în functionare pe îndeplinirea cîtorva sarcini principale:
Prelucrarea (sau procesarea) informatiilor
Stocarea (memorarea) informatiilor
Transferul si comunicarea informatiilor
Dar care informatii? Si ce devin ele? Computerul poate opera numai cu informatiile care îi sunt oferite de catre utilizator, deci care sunt introduse în sistemul computerului, iar în urma executiei diverselor sarcini enumerate mai sus, în final utilizatorul obtine diverse rezultate, sub forma de noi informatii, prin texte si imagini afisate pe ecran sau tiparite pe hîrtie, sunete auzite în difuzoare sau înregistrate pe suport magnetic etc.
Dupa cum se vede, computerul nu reprezinta pentru utilizator un scop în sine, ci este doar un instrument de care utilizatorul se foloseste ca sa proceseze, sa pastreze, sa transforme si sa vehiculeze informatii utile în lucrarile si în viata sa.
A02.-Prelucrarea (procesarea) informatiilor
Computer înseamna, mai pe romîneste, calculator, si prima impresie despre rolul lui de baza este aceea ca el calculeaza. De fapt, ceea ce face el este ca proceseaza informatii, iar asta înseamna ca transforma informatiile din unele în altele, si/sau dintr-o forma în alta. Procesarea implica si foarte multe calcule matematice executate de catre computer, dar si alte operatii.
Informatiile cu care opereaza permanent un computer pot fi împartite în 3 categorii mari:
Date - sunt acele informatii care sunt procesate. De pilda, un computer poate sa afiseze în ce zi a saptamînii cade o anumita data calendaristica (reprezentata prin zi, luna si an). Pentru asta, el trebuie sa primeasca data calendaristica, si dupa ce o proceseaza, va afisa ziua saptamînii care corespunde ac


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org