Referat - Evolutia limbajelor de programare

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
346
Etichete
evolutia, limbajelor, programare
Descarcari
206
Nota
0 / 10 - 0 voturi

EVOLUTIA LIMBAJELOR DE PROGRAMARE

Un limbaj de programare este un sistem de conventii adoptate pentru realizarea unei comunicari – între programator si calculator . Limbajele folosite pentru programarea unui calculator sunt extrem de asemanatoare limbajelor naturale . Ele sunt compuse din :
cuvinte (rezervate) ;
punctuatie ;
propozitii si fraze ;
reguli sintactice etc .
Asa cum pentru însusirea unei limbi straine trebuie învatate cuvintele acesteia si regulile cu care pot fi manevrate tot asa pentru însusirea unui limbaj de programare trebuie studiate cuvintele si semnele care îl compun împreuna împreuna cu regulile de manevrare a lor.
De-a lungul timpului,oamenii au inventat masini pentru a calcula cat mai eficient.Inaintea calculatoarelor performante din zilele noastre,au existat alte masini de calcul.
Momentul initial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus în anul 1830 o Masina Analitica care a anticipat în mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilitatiile tehnologice ale vremii sale. Înaintea a mai fost încercari în acest domeniu ale lui Leibnitz si Pascal (sec al XVII-lea) .
Urmatorul moment de referinta este anul 1937, când Howard Aiken, de la Universitatea Harvard a propus Calculatorul cu secventa de Comanda Automata, bazat pe o combinatie între ideile lui Babbage si calculatoarele elertromecanice, produse de firma IBM. Constructia acestuia a început în anul 1939 si s-a terminat în anul 1944, fiind denumit Mark I . El a fost în principal primul calculator electromecanic, fiind alcatuit din comutatoare si relee.
Înlocuirea releelor cu tuburi electronice a constituit un important pas înainte. Rezultatul a fost concretizat în calculatorul ENIAC ( Electronic Numerical Integrator And Computer ), primul calculator electronic digital. El contine circa 18.000 de tuburi electronice si executa 5.000 de adunari pe sec


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org