Referat - Placa de sunet

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
395
Etichete
placa, sunet
Descarcari
321
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum functioneaza o placa de sunet.

 Arhitectura Standard de Industrie placa de sunet pe 16 biti

Vocea din calculatorul tau care te anunta când ai primit un nou e-mail este facuta posibila cu ajutorul placii de sunet. De dinaintea aparitii placii de sunet, calculatoarele personale erau limitate la beep-uri dintr-un mic difuzor de pe placa de baza. Spre sfârsitul anilor ’80, placile de sunet au început sa lucreze în calculatorul multimedia si au dus jocurile pe calculator la un nivel total diferit.
În 1989, Creative Labs a introdus placa de sunet Creative Labs SoundBlaster®. De atunci, multe alte companii au introdus placi de sunet, iar Creative a continuat sa perfectioneze placile Sound Blaster.
Anatomia unei placi de Sunet
O placa de sunet contine:
Un procesor de semnal digital (DSP) care controleaza computatiile
Un convertor digital-analog (ADC) pentru audio ce intra în calculator
Memorie read-only (ROM) sau memorie Flash pentru stocare de date
Interfata pentru instrumente muzicale digitale (MIDI) pentru conectarea echipamentelor muzicale externe (pentru majoritatea placilor, game portul este folosit de asemenea pentru conectarea unui adaptor MIDI extern)
Jack-uri pentru conectarea difuzoarelor si microfonului, la fel si alte intrari si iesiri
Un game port pentru conectarea a unui joystick sau gamepad
Placile de sunet curente deobicei se instaleaza în slot-ul PCI, pe când altele mai vechi si ieftine se instaleaza pe bus-ul ISA. Multe din calculatoarele din ziua de azi incorporeaza placa de sunet ca un chipset direct pe placa de baza. Aceasta lasa un slot liber pentru alte periferice. SoundBlaster Pro este considerata factorul standard pentru placile de sunet. Aproape toate placile de sunet de pe piata în ziua de azi includ cel putin compatibilitate cu SoundBlaster Pro.
 Creative Labs SB4740 Sound Blaster 16 PCI

Deseori, diferite marci de placi de sunet de la producatori diferiti folosesc acelasi chipset. Chipset-ul de baza vine de la un pro


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org