Referat - Primul mouse inteligent

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
376
Etichete
primul, mouse, inteligent
Descarcari
245
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Primul mouse inteligent



Introducere

Ce este mouse-ul?
Mouse-ul este cel mai utilizat echipament de intrare-iesire al PC-ului. Mouse înseamna "soarece" în engleza. Acest nume îl poarta acel mic dispozitiv de forma aproximativ ovala, conectat printr-un fir la un port serial sau PS/2 al computerului. Unele tipuri de mouse sunt fara fir, comunicînd cu computerul prin raze infrarosii. Un mouse este extrem de util cînd se lucreaza în mod grafic, de pilda în Windows.
Cînd computerul are atasat un mouse, pe ecran este afisat un pointer (cursor), care se poate deplasa în orice directie, analog cu miscarea mouse-ului în contact cu o suprafata plana. Mouse-ul contine un mic dispozitiv mecanic care este actionat în functie de directia în care deplasam mouse-ul, si de viteza cu care al deplasam, si traduce aceste date printr-un dispozitiv optic, semnalele ajungînd apoi la computer, care deplaseaza pointerul pe ecran în mod corespunzator - daca misti mouse-ul spre dreapta pe masa, si pointerul se misca spre dreapta pe ecran. Mouse-ul are si 2 (uneori 3 sau mai multe) butoane cu care se pot da comenzi referitoare la obiectele de pe ecran indicate de pointer. Apasarea unui buton al mouse-ului se numeste click.
În acest fel, multe comenzi nu mai trebuie sa fie date computerului sub forma de linii de text cu parametri, ci în mod vizual, ducînd pointerul pe un obiect de pe ecran si dînd click. Multe programe au meniuri în care se poate opera din mouse, selectînd comenzile doar prin click-uri date cînd pointerul ajunge pe comenzile respective din meniu.
Mouse-ul usureaza foarte mult operarea cu meniuri si obiecte, în mod grafic, si uneori si în programe de mod text. Totusi, un mouse nu este absolut indispensabil, majoritatea programelor putînd fi controlate si din taste. Sunt rare programele pentru a caror utilizare este obligatoriu sa ai un mouse.

Istoric
Mouse-ul a fost inventat in 1964 de Douglas Englebart de la Institutul de Cercetri Standford. Denumirea oficiala da


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org