Referat - Protocoale Frame Relay

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
388
Etichete
protocoale, frame, relay
Descarcari
329
Nota
0 / 10 - 0 voturi




Frame Relay



Caracteristici:


În principal, Frame Relay este o tehnologie succesoare tehnologiei X.25, care a fost conceputa pentru a fi robusta datorita existentei circuitelor analoage, mult prea susceptibile la interferente si generatoare de erori. Tehnologia X.25 a fost construita pentru a oferi posibilitatea refacerii erorilor si presupunea în principiu corectarea erorilor, secventialitatea si controlul fluxului.

Odata cu progresul înregistrat în comunicatiile de date, nu mai exista cerinte imperioase de robustete. De aceea, a fost nevoie de o noua tehnologie care sa poata beneficia de noutatile aparute în comunicatii realizarea conexiunilor prin fibre optice, de exemplu) si cresterea vitezei de procesare.

Tehnologia Frame Relay este similara într-un fel cu X.25 dar, lucreaza doar la primele doua niveluri ale stivei de protocoale OSI. Se elimina astfel corectia erorilor de la nivelul 3. De asemenea, Frame Relay nu se preocupa de secventialitate, fiind o versiune mai "fluida", ce profita de avantajele progreselor la nivel de infrastructura. La fel ca si X.25, folsoseste cadre de lungime variabila, facând foarte putina procesare. Operatiunea care se face este urmatoarea: se ia un pachet de date care se transmite urmatorului nod cu o foarte mica întârziere, lucru aflat în beneficiul aplicatiilor (voce, video etc.) ce depind de aceste întârzieri. Viteza cu care se transmit datele este mult mai mare (deocamdata maximum 45 Mbps).

Tehnologia Frame Relay foloseste avantajele statistice ale comutarii pachetelor folosind mai eficient latimea de banda prin multiplexarea pachetelor individuale în reteaua WAN. Cadrele de lungime variabila sunt ideale pentru transmiterea datelor în retea si formarea fluxurilor de trafic; ruterele Frame Relay pot prelua un cadru Frame Relay pentru a-l transmite mai departe de-a lungul unui circuit virtual.


Avantaje:

De la început se impune observatia ca avantajele implementarii tehnologiei Frame Relay pentru un furnizor de servi


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org