Referat - Retele de calculatoare

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
477
Etichete
retele, calculatoare
Descarcari
313
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Retele de calculatoare

Retelele de calculatoare constituie forma superioara de utilizare in regim de teleprelucrare a calculatoarelor. Conectarea a doua sau mai multe calculatoare intr-o retea permite acestora sa coopereze in vederea executarii unor lucrari.
Initial s-a pornit de la conectarea la un calculator a unui numar de terminale dispersate geografic, folosind linii telegrafice, telefonice si modemuri; ulterior s-au cuplat mai multe calculatoare care sa comunice intre ele si cu terminalele dispersate geografic.
O retea de calculatoare este constituita din una sau mai multe CPU (Central Processing Unit - unitate centrala de prelucrare), terminale si un sistem de comunicatie ce face legatura intre CPU si terminale; acestea pot fi dispersate geografic la distante mari sau pot fi situate la distante mici.


RETELE CU O UNITATE CENTRALA DE PRELUCRARE

Un sistem de calcul simplu consta dintr-o CPU legata cu o varietate de dispozitive periferice:
daca dispozitivele periferice sunt conectate direct la CPU, sistemul de calcul este local;
daca dispozitivele periferice sunt conectate la un sistem de calcul central prin canale de comunicatie, sistemul este la distanta (remote system).

O serie de utilizatori nu solicita frecvent prelucrarea datelor cu sisteme de calcul, motiv pentru care datorita costului ridicat al accestora, prefera sa foloseasca sisteme cu timp divizat (time-sharing), prin care diversele solicitari pot accesa un calculator central sa li se creeze impresia ca raspunsurile sunt furnizate simultan; fiecare utilizator are impresia ca detine controlul integral asupra sistemului, insa in realitate, calclulatorul divide timpul intre utilizatori. Sistemele de tip time-sharing pot fi accesate de la distanta de utilizatori prin dispozitive periferice de intrare-iesire si linii telefonice sau de utilizatori locali, ale caror dispozitive sunt conectate direct la sistem.
Alocarea timpului pentru utilizatori astfel incat acestia sa nu astepte prea mult, se r


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org