Referat - Standardul serial ATA

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
355
Etichete
standardul, serial, ata
Descarcari
254
Nota
0 / 10 - 0 voturi










STANDARDUL SERIAL ATA

- PROIECT SISTEME CU MICROPROCESOARE -



























CUPRINS

1.Scurt istoric

2.In asteptarea ATA-ului serial

3.Standardul Serial ATA

4. Prezentare Seagate Barracuda 7200.7 Serial ATA

5.Concluzii

6.Bibliografie













1. SCURT ISTORIC

Paralel ATA
Controlerul dedicat unitatilor de stocare a cunoscut schimbari repetate în ultimii ani. Termenul (IDE - Integrated Drive Electronics) înseamna ca majoritatea operatiilor de control pentru hard disk au fost integrate chiar în unitatea propriu-zisa, în loc sa faca parte dintr-o placa de extensie instalata pe placa de baza. Proiectata pentru a constitui o alternativa ieftina la interfata SCSI (Small Computer System Interface), tehnologia IDE a evoluat în sensul suportului pentru rate de transfer din ce în ce mai mari si capacitati crescute de stocare.
Daca domeniul unitatilor de stocare nu era destul de confuz, organizatia care este responsabila cu standardizarea în Statele Unite (ANSI) a numit tehnologia ATA (Advanced Technology Attachment). La începutul anilor ´90 tehnologia a fost îmbunatatita, suportând rate de transfer mai ridicate si capacitati de stocare mai mari, devenind EIDE (Enhanced IDE) pentru Western Digital si FastATA pentru Seagate, ambele denumiri desemnând în fond acelasi lucru.
Conventiile de numire au devenit ulterior mai descriptive. Daca atât cipsetul, cât si hard disk-ul erau compatibile cu standardul ATA/33, atunci însemna ca rata maxima de transfer suportata era de 33 MBps. Au urmat ATA/66, ATA/100 si ATA/133.

Serial ATA
Interfata Serial ATA a fost conceputa pentru a înlocui la rândul ei vechiul tip de magistrala, numita acum Paralel ATA. Capabila de a transfera date la o rata de 150 MBps, interfata serial ATA este proiectata pentru a putea suporta în viitor pâna la 600 MBps. Raspândirea modelelor de hard disk-uri Serial ATA a fost îngreunata pâna acum pe de o parte de inertia pietei, foarte putini utilizatori achizitionând placi d


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org