Referat - Windows NT

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
415
Etichete
windows
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Windows NT


Inceperea realizarii sistemului Microsoft Windows NT in 27 iulie 1993, marcheaza un pas de hotar important in activitatea Microsoft. "Windows NT” reprezinta nimic altceva decat o schimbare radicala in modul in care se poate opera in retele de calculatoare.
Windows NT a fost primul sistem de operare Windows care combina suportul pentru aplicatii de nivel inalt client/server cu aplicatii de interes personal cu productivitate ridicata.
Acest sistem de operare introduce noi posibilitati privind performanta si puterea de operare si include un sistem de programare multitasking pentru aplicatii bazate pe Windows, lucru in retea integrat, securitatea serverului de domeniu, suport pentru arhitectura cu multiprocesoare si sistemul de fisiere NTFS.
In acelasi timp cu lansarea primei versiuni desktop a lui Windows NT a fost lansat si primul sistem de operare pentru server al companiei Microsoft: Windows NT Advanced Server 3.1. Acesta a fost proiectat sa actioneze ca un server dedicat in mediul client/server oferind putere, scalabilitate, rezistenta mare la erori si interoperabilitate. Ca server de aplicatie Windows NT Advanced Server este o platforma puternica pentru servere de date (ex. Microsoft SQL Server), servere de comunicatie (ex. Microsoft SNA Server) si servere de posta electronica (ex. Microsoft Mail).
Pentru managementul retelei , Windows NT Advanced Server ofera clientilor un sistem de securitate centralizata si unelte grafice pentru diferite sisteme si activitati. Pentru prima data un sistem de operare pe server, Windows NT Advanced Server 3.1, combina modul usor de lucru in Windows cu puterea uneltelor de management al retelelor.



Windows NT Server 3.5 (1994)
Noua versiune a lui Windows NT Server a fost construita pastrand multe din caracteristicile versiunii anterioare, dar include si noi unelte de administrare, imbunatatind modul de configurare al clientilor, capacitatea de conectare la distanta si sistem de repo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org