Referat - Calatoriile lui Vasco da Gama

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
379
Etichete
calatoriile, lui, vasco, gama
Descarcari
278
Nota
0 / 10 - 0 voturi



In cautarea drumului care ducea spre Orient, marinarii europeni s-au aventurat cu îndârjire pe oceane si au schimbat cursul istoriei. Pe vapoarele lor mici si fragile au cutreierat toate marile Pamântului, punând capat izolarii dintre continente.

Calatoriile lui Vasco da Gama

Totul era pregatit pentru a ajunge in Indii, cu un ultim efort.Multumita unui curier portughez care a ajuns pâna la coastele de vest ale Indiei, prin Marea Mediterana, S-a dovedit ca exista o cale maritima între Africa si Asia.Astfel s-a adeverit presupunerea ca s-ar putea ajunge si din Portugalia in Asia.
La 8 iulie 1497 de pe puntea corabiei-amiral, “Sao Gabriel”, Vasco da Gama a dat semnalul de pornire micii lui flote, compusa din patru corabii. Tinta spre care pornea era India. Da Gama a planuit sa iasa cu corabiile in largul Oceanului Atlantic si sa le lase pe seama vanturilor de vest; totul a iesit precum se astepta.Vanturile l-au dus direct la Capul Bunei Sperante.
Bartolomeu Dias, încercatul navigator, a ales chiar el cele trei caravale: “Sao Gabriel”, de 100 de tone, ”Sao Miguel” de 50 de tone, ”Sao Rafael” de 120 de tone, precum si o nava de transport de 200 de tone. Pentru ca fara îndoiala expeditia urma sa poarte si lupte, pe toate corabiile au fost montate câte doua rânduri de bombarde. Pentru ca nu se stia cât va dura calatoria, în calele corabiilor au fost stivuite si bine amarate provizii pentru trei ani de zile. Pentru zilele de post s-a luat orez, brânza si peste sarat. Pentru capitani au fost alese cele mai bune instrumente de navigatie, ale timpului, si se pare ca si o întreaga biblioteca documentara si de harti. În ceea ce priveste echipajele, au fost selectionati numai marinari încercati si care cunosteau bine si o meserie ce putea fi de folos atât la bordul corabiilor, cât si pe uscat. Numarul lor era de 200. Au mai fost luati si zece condamnati la moarte, care fusesera gratiati cu conditia sa însoteasca expeditia si sa efectueze actiunile întradevar riscante, ca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org