Referat - Cultura si Societatea

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
309
Etichete
cultura, societatea
Descarcari
198
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Cultura si Societatea


In sec. XVII-lea si XVIII-lea, viata intelectuala a Europei a dat nastere unor curente de gandire (rationalismul si iluminismul)si unor stiluri artistice care au caracterizat epoca.Expresia lor au fost creatii culturale inspirate fie de idealul monarhului iluminat,fie de ideile burgheze

Stiinta

Descoperirile din sec. al XVII-lea si al XVIII-lea au influentat conceptia despre lume si cunoasterea trupului omenesc.Cel care a descoperit ca centrul universului este defapt Soarele se numeste Copernic,iar aceasta teorie au preluat-o si dezvoltat-o Galilei si Kepler.
Savantii s-au preocupat tot mai mult in privinta naturii si a omului.Aceasta grija i-au condus pe savanti la studierea datelor precise, la calaculele matematice si in special la experimente.
Unul dintre marii fizicienii cunoscuti s-a numit Isac Newton.El a fost profesor in Anglia si presedinte al Academiei.A inventat un telescop perfectionant si a descoperit legea gravitatiei.

Arta

In artele plastice si in muzica au aparaut de asemena, noi stiluri astistice.
Din Italia arta baroca s-a raspandit in Europa.Bisericile si palatele erau impodobite cu sculpturi si cu basoreliefuri.Pt mai muolt spatiu in privinta construiri bisericilor si a palatelor arhitectii construiau piete imbodobite cu sculpturi si fantani.

Palatul Versailles

Palatul de la Versailles este una dintre cele mai impresionante creatii ale acestei epoci.Acest palat trebuie sa simbolizeze puterea lui Ludovic al XIV-lea.Ludovic venea la Versailles la pavilionul de de vanatoare al tatalui sau.In anii 1665 si 1678 cladirea a fost marita.In anul 1678 au inceput constructile din biserica.Au lucrat peste 30.000 muncitori.In noul castel regele a fost reprezentat in chip de Apollo.Galeria si marile apartamente ale regelui serveau pentru organizarea unor fastuoase receptii.Curtenii ocupau nenumarate camarute la ultimul etaj.Dintre toate acestea


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org