Referat - Epoca bronzului II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
452
Etichete
epoca, bronzului
Descarcari
237
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Epoca bronzului II




In timp ce primele urme umane din Europa dateaza din 35.000 i.Hr., primele asezari umane apar doar in la 7.000 i.Hr. Primele civilizatii europeane s-au dezvoltat in 2.000 i.Hr., si anume cea miceneana in insula Creta si aheii in Grecia. Cam in aceasi perioada, celtii se raspandesc pe teritoriul EuropeiGallia,Spania,Germania,Britannia si tracii in Dacia.

Grecia antica

La sfarsitul epocii bronzului din civilizatiile precedente se naste cea greaca. Structura acesteia era de orase-state (dintre care amintim Atena si Sparta), extrem de diferite in termeni de cultura si organizare politico-economica. Expansiunea teritoriala prin coloniile grecesti extind cultura elena in intreaga Mediterana si Asia Mica.
In secolul IV i.Hr., disputa dintre orasele state, referitoare la teritoriile lor, faciliteaza ocuparea peninsulei elene de catre regele macedon Filip al II-lea. Campania fiului sau Alexandru cel Mare raspandeste cultura elena in cea mai mare parte a Asiei si a Africii nordice.

Dacia

S-a nascut din ramura de nord a Traciei.Detinea epoca de fier.Intre anii 82-44i.Hr. regele Burebista cucereste tot teritoriul dac, devenind rege.Dupa Moartea lui,regatul dac se destrama, fiind refacut de catre regele Decebal.In anul 106 d.Hr , este cucerita de catre romani, sub imparatul roman Traian.

Roma antica

Grecia capituleaza in fata nou-nascutei civilizatii romane, care s-a extins initial doar in peninsula italica, iar mai apoi in toata Europa. In perioada expansiunii sale, Roma a intalnit cea mai mare rezistenta din partea coloniilor feniciene din Cartagina, invinse doar la finalul secolului III i.Hr.

Guvernul de la Roma a fost initial condus de o serie de regi, pentru ca apoi sa treaca la un guvern republican, apoi in dictatura lui Sulla si Iulius Cezar si sa sfarseasca printr-un imperiu, condus de Augustus in secolul I i.Hr. Cel mai mare teritoriu roman s-a inregistrat in secolul II d.Hr., in timpul imparatului Tr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org