Referat - Ioana DArc

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 11 ani
Afisari
1603
Etichete
ioana, darc
Descarcari
659
Nota
8.5 / 10 - 2 voturi


Ioana D’Arc
(1412-1431)
Ioana s-a nascut in Lorena si a murit foarte tanara. Ea avea viziuni care-i spuneau sa salveze Franta de englezi in timpul razboiului celor 100 ani.
Satenii care i-au auzit povestea au crezut-o din cauza asa-zisului mit al fecioarei care spunea ca Franta va fi salvata de o fecioara.
Ostenii, insa, au glumit pe seama ei, din cauza ca era fata. In 1428 l-a convins pe Robert de Baudricourt sa o conduca la regele Carol al VII-lea. Ea ridica asediul orasului Orleans.
Prinsa de francezi care au predat-o la englezi, ea a murit judecata si acuzata de erezie si vrajitorie . La 19 ani este arsa pe rug din cauza ca s-a imbracat in haine barbatesti si a luptat in razboi. Dupa ani procesul s-a reluat si s-a dovedit ca Ioana a fost judecata gresit si pedeapsa nu a fost meritata. Atunci Ioana a fost proclamata eroina.
INAINTE DE PROCESUL IOANEI
Am fost la inchisoare sa vedem starea Ioanei.
Pentru ca purta imbracaminte barbateasca am intrebat-o cand s-a imbracat in haine barbatesti si a renuntat la cele femeiesti. Ne-a raspuns ca de curand.
Am intrebat-o sub influenta cui a ales aceste haine. Ne-a raspuns ca singura, fara nici o influenta,I s-au parut mai bune si mai conveniente.
Intrebata ce i-au spus vocile, ea a raspuns ca au numit-o trimisa lui Dumnezeu pentru a salva Franta.
Ioana D’Arc a ramas in constiinta oamenilor ca simbol al puritatii, curajului si daruirii pentru tara si credinta.
...


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org