Referat - Poporul chinez

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
373
Etichete
poporul, chinez
Descarcari
272
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Referat la ISTORIE

Popoarele orientului antic sunt primele popoare care au inventat scrierea.
Primul popor care a inventat scrierea sunt SUMERIENII acest popor fiind localizat în vestul Asiei , aceasta scriere inventata de ei fiind cuneiforma adica nu foloseau litere si cifre ci simboluri si semne ; Kramer , istoric si arheolog , spunea ca’’ istoria a luat nastere în Sumer’’.
În orientului antic s-au constituit mai multe grupe de popoare, acestea fiind:
Popoare indo-europene: hititi, mezi, persi si arieni –în orient; greci, latini, slavi, celti, traci –în Europa.
Popoare semito-hamite: egipteni, fenicieni, evrei, asirieni, akkadieni, babilonieni.
Popoare simto-tibetane: chinezii si popoarele din podisul Tibet.
Sumerienii nu fac parte din nici una din grupele de mai sus.
În continuare voi prezenta doua din popoarele antice orientale .

Poporul Chinez:
Asezare geografica – Cea mai veche arie de civilizatie istorica si de cultura evoluata este cuprinsa între Nil si Indus. A doua arie este situata în Extremul Orient, în bazinul fluviului Huang-Ho (Fluviul Galben), ocupând - în epoca sa de maxima extensiune – o suprafata de peste 9 mil. km².În aceste arii, cele mai mari civilizatii antice care au supravietuit pâna azi sunt cea indiana si cea chineza.
Locuinta. Îmbracamintea. Alimentatia - Asupra conditiilor materiale de viata ale chinezilor din timpurile cele mai vechi, arheologia si alte documente ale timpului ne furnizeaza câteva elemente indicative.
Locuinta chinezilor în prima jumatate a mileniului al II-lea î.e.n. era al. din case erau sapate în loess si aveau forma unor stiubee cu un diametru de cca. 3m, si înaltimea de 1,80-2,50m, acoperite cu trunchiuri de copaci peste care se aseza paie sau iarba.
Îmbracamintea chinezilor n-a variat prea mult dea lungul timpului, cu toate deosebirile inerente, regionale, sociale sau profesionale. Caci îmbracamintea servea si pentru a marca aceste distinctii-pe care un numar mare de decre


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org