Referat - Ronald Wilson Reagan

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
305
Etichete
ronald, wilson, reagan
Descarcari
209
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ronald Wilson Reagan




Ronald Wilson Reagan (6 februarie 1911, Tampico/Illinois - 5 iunie 2004, Los Angeles/California) a fost al 40-lea Presedinte al Statelor Unite ale Americii. Prin politica sa intransigenta in confruntarea cu Uniunea Sovietica in perioada razboiului rece, a avut o contributie hotaratoare la prabusirea imperiului comunist din rasaritul Europei.

Fiu al unui negustor ambulant de incaltaminte, Reagan a trebuit sa recurga la talentele sale sportive in jocul de "foot-ball" american pentru a-si putea finanta studiile universitare. In 1932 se licentiaza in Stiinte Sociale si devine un apreciat cronicar sportiv la posturile de radio.

In 1937 isi incepe cariera de actor de cinematograf in studiourile din Hollywood, interpretand diverse roluri, fara a depasi un nivel mediocru. In timpul celui de-al doilea razboi mondial este capitan in "Air Force". Intre anii 1947-1952 se angajeaza in politica profesionala ca presedinte al sindicatului actorilor din Hollywood. In anul 1952 se casatoreste cu Nancy Davis, care-i va sta alaturi pentru tot restul vietii.

Reagan intra in mod activ in politica in 1954, cand General Motors ii propune sa tina o serie de conferinte in diversele fabrici ale concernului. Reagan isi creeaza un important cerc de relatii in lumea financiara si industriala, care, in 1964 il determina sa se consacre in mod exclusiv politicii. Participa la campania pentru alegerile prezidentiale, sustinand candidatura reprezentantului republican Barry Goldwater. In 1966, Reagan candideaza pentru functia de guvernator al statului California, obtinand o victorie zdrobitoare. Este reales in 1970.

Zece ani mai tarziu, in 1980, Reagan este candidat al partidului republican in cursa pentru "Casa Alba". Obtine victoria impotriva presedintelui democrat, Jimmy Carter, in starea de spirit a electoratului american, influentata de capturarea ca ostateci a personalului ambasadei americane din Teheran (Iran).

Acesti ostatici au fos


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org