Referat - Scurta istorie a Ku Klux Klanului

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
345
Etichete
scurta, istorie, klux, klanului
Descarcari
222
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Scurta istorie a Ku Klux Klanului
(de la origini pana in prezent)


Ku Klux Klan-ul (KKK) este unul din grupurile cele mai vechi si mai temute din America. Manati de dorinta de suprematie a albilor, Ku Klux Klan-ul folosea deseori violenta si incalca legea pentru a-si promova cauza. Au stat in umbra mai mult de 130 de ani si continua sa existe nu numai in America, ci si in intreaga lume.
Ku Klux Klan-ul a aparut oarecum accidental in timpul perioadei de reconstructie de dupa Razboiul Civil , in America de Sud. Oamenii din Sud au suferit foarte mult din cauza razboiului; multi si-au pierdut casele si plantatiile, iar majoritatea i-au pierdut pe cei dragi. Locuitorii Sudului aveau nevoie sa se elibereze din durerea zilnica a vietii.
In 1865, sase indivizi dintr-un mic oras din Tennessee au pus, fara sa isi dea seama de urmari, bazele celui mai mare si mai temut “grup al urii “ din tara. Ei au decis sa organizeze un club pentru a-si gasi o ocupatie care sa-i faca sa uite grijile. Toti insa erau saraci si nu-si puteau permite sa-si faca robe sau costume pentru grup, asa ca au decis sa foloseasca cearsafuri. Si-au pus cearsafurile pe spate si fete de perna pe cap. De asemenea, si-au acoperit caii tot cu cearsafuri. Ku Klux Klan-ul avea sa iasa in lume pentru prima data. La

inceput, cei sase indivizi nu au vrut decat sa sperie lumea; oricum, oamenii s-au speriat mai tare decat si-ar fi dorit ei. Acestia au realizat apoi ce ar putea face cu aceste tactici ale intimidarii. Sudul era transformat intr-un tinut care nu le mai apartinea. Sclavii incercau sa obtina drepturi, iar cei din partea de nord veneau pentru a profita de locuitorii Sudului. Oamenii au vazut posibilitatea sa aduca Sudul la ce a fost inainte.
In curand, Ku Klux Klan-ul a inceput sa sperie grupurile politice ale nordicilor si strainilor. Oamenii deseori paraseau adunarile cu teama. S-a raspandit in Sud vestea despre existent


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org