Referat - Simon Bolivar

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
372
Etichete
simon, bolivar
Descarcari
248
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Simon Bolivar „Liberatorul”
Copilaria.

Venezulea, tara gigantului fluviu Orinoco, a fost desemnata de destin sa devina locul de nastere al celui ce va deveni Liberatorul Americii spaniole.
Pe numele sau intreg, Simon Jose Bolivar Antonio de la Santisima Trinidad , copilul lui don Juan Vicente Bolivar, colonel de armata si al donei Maria Conception Palacios , sa nascut in Caracas la 24 iulie 1783, fiind cel ce va duce mai departe neamul intemeiat de primul Bolivar venit in Lumea Noua in 1590. Va mosteni o avere insemnata de plantatii de trestie de zahar , case , ferme , mosii si sclavi , avere stransa de stramosii sai care toti au fost venezueleni influenti in corpul de functionari ai monarhiei spaniole.
La nasterea sa , mama avea 24 iar tatal 57 ani. Era baiatul cel mai mic si toti i se supuneau , dar la varsta de 3 ani isi va pierde tatal iar la 10 mama , amandoi secerati de T.B.C.
Pana la 10 ani a fost rasfatat si iubit cu pasiune ; mama lui considerand ca o asemenea avere nu-l obliga pe Simon sa aiba prea multe cunostinte de gramatica ori matematica , ii angajeaza un profesor-Simon Rodriguez care cauta sa-i stimuleze aptitudinile , inclinatiile sau dorintele lui firesti dupa metoda filozofului francez Jean Jacques Rousseau singurele carti pe care le-a predat elevului sau: Robinson Crusoe de D.Defoe si Vietile paralele ale lui Plutarh.
Dupa moartea mamei , se termina copilaria printului creol : surorile lui Juana si maria Antonia se casatorisera cu un an inainte bunicul Feliciano Palacios ,murise tot atunci , iar el si fratele sau mai mare raman in grija matusei Josefa si a unchiului Pedro Palacios. Socat de disparitia iubitei mame, copilul cade in tristete si slabeste ;pentru a micsora socul pierderii, tutorii il trimit cu profesorul sau la tara , la mosia San Mateo in valea Araqua. Va ramane aici pana la 15 ani ; copilul rasfatat devine un tanar barbat cu inteligenta ascutita , fire b


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org