Referat - Managementul strategiei

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
435
Etichete
managementul, strategiei
Descarcari
320
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Nivelurile strategiei


Obiectivele de performanta strategica se stabilesc într-o anumita ierarhie, pornind de la o directie stbilita si strabatând firma de sus pâna jos. La fel, exista un rationament de elaborare a unui plan strategic de actiune la fiecare nivel de management, în vederea atingerii obiectivelor fixate la acel nivel.
Astfel, obiectivele la nivel de mare firma genereaza formularea strategiei marii firme, obiectivele la nivel de subunitate de activitate economica (sau unitate de afaceri) stau la originea formularii strategiei de afacere (strategiei de subunitate), obiectivele stabilite la nivel de functiune (productie, marketing, financiara) genereaza formularea strategiei suport pentru domeniul functional respectiva, obiectivele de compartiment sau de veriga de executie genereaza formularea strategiei nivelului de operare.


Strategia la nivel de mare firma

Strategia la nivel de mare firma reprezinta “planul de joc” al managementului superior utilizat pentru a orienta si conduce marea firma ca pe un tot unitar. Aceasta strategie traverseaza toate activitatile din marea firma, adica diferitele ei domenii de afaceri, produse, servicii, lucrari, diferitele ei subunitati mari, diferitele linii de productie si tehnologii.
Elaborarea unei strategii de mare firma presupune parcurgerea mai multor etape si efectuarea mai multor lucrari.
În primul rând, elaborarea planurilor necesare pentru a conduce marea firma catre scopurile ei, catre misiunea ei si pentru a combina diferitele activitati în vederea îmbunatatirii performantei globale. Conducerea acestei combinatii de activitati poarta denumirea si de conducerea portofoliului de afaceri. Conducerea portofoliului de afaceri impune decizii si actiuni care se refera la: momentul si modul in care marea firma trebuie sa intre într-o noua afacere, care dintre afacerile existente trebuie lichidata si daca acest lucru se va face rapid sau gradat , care dintre oportunitatile ce se oferaafacerilor existente treb


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org