Referat - Personalitatea omului de afaceri

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
482
Etichete
personalitatea, omului, afaceri
Descarcari
302
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Personalitatea omului de afaceri
- eseu -


Cine nu are caracter, nu este om, ci un lucru.
Chamfort

Performantele unei afaceri depind în masura considerabila de personalitatea indivizilor angajati în realizarea ei. Personalitatea umana îsi pune amprenta pe orice fapt, eveniment, actiune în care sunt implicati indivizi. Un om de afaceri trebuie sa dispuna de foarte multe calitati care îl vor ajuta sa obtina succesul atât de mult dorit. Aceasta presupune o serie de atitudini si aptitudini care, atunci când sunt pozitive, duc la realizarea obiectivului propus de la început, iar atunci când sunt negative determina esecul întreprinzatorului. Una din cauzele care împiedica rezolvarea a numeroase aspecte legate de perfectionarea activitatii este tocmai abordarea nepotrivita a problemelor privitoare la personalitatea omului de afaceri.
Aptitudinile omului de afaceri sunt preponderent intelectuale. Ele cuprind inteligenta, intuitia, spiritul analitic, capacitatea de selectie si sinteza, luciditate, previziune etc.
Unii autori afirma ca “termenul de “personalitate“ este utilizat cu nuante semantice diferite în filozofie, etica, sociologie, istorie, pedagogie, psihologie. Însa, acceptiunea cea mai larga i-o da psihologia. Ca atribute fundamentale ale personalitatii se consemneaza : unitatea, integrarea ierarhica a functiilor, proceselor, starilor si conduitelor, dinamismul, orientarea si finalitatea actiunilor.“ 
Personalitatea înseamna ceea ce este propriu unei persoane. Ea cuprinde o serie de trasaturi morale si intelectuale prin care se remarca o persoana, felul de a fi al cuiva. Felul de a fi al unei persoane o defineste pe aceasta.

Aceasta personalitate se dobândeste, în mare parte, pe masura desfasurarii activitatii. Un om de afaceri se presupune a fi un om cu experienta în acest domeniu, cel al afacerilor, însa aceasta experienta a capatat-o în timp, si nu deodata. La fel se întâmpla si cu personalitatea. O parte din calitat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org