Referat - Plan de afaceri - fabrica de mobilier

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
475
Etichete
plan, afaceri, fabrica, mobilier
Descarcari
315
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Fabrica de mobila de comanda
Martie 2003

Piata
Notiunea de “fabrica de mobila” este una foarte larga. Gama de produse poate fi extrem de diversificata, pornind de la ceea ce se numeste “mic mobilier” (aici intrând produse si accesorii de mici dimensiuni, cum ar fi: etajere, scaune, suporturi pentru diverse obiecte, chiar si jucarii din lemn), usi si ferestre (inclusiv tâmplarie ferestre pentru geam termopan), mobilier pentru camere (paturi, canapele, seturi de canapele, dulapuri, vitrine, etajere, biblioteci, mese – inclusiv mese pentru TV, audio-video, pentru servire etc.), mobilier de bucatarie, ajungându-se si la mobilier de birou (în special birouri, mese pentru calculator – adesea dotate cu suporturi pentru tastatura, unitate centrala, imprimanta sau pentru toate acestea -, mese pentru conferinte, biblioteci, corpuri mobile).
Din cele de mai sus rezulta marea diversitate de produse care intra în aceasta categorie, iar specializarea în fabricarea uneia sau a câtorva dintre aceste produse este esentiala, fiind imposibil, mai ales pentru o firma aflata la început de drum, sa realizeze toate aceste produse la standarde de calitate ridicate.

Pentru ca materia prima de baza în productia de mobilier este lemnul, este preferabil ca fabrica sa fie amplasata într-o zona în care sa existe o disponibilitate mare de masa lemnoasa si/sau posibilitati de transport.


Clientii
În functie de tipul de mobilier fabricat, clientii pot fi persoane fizice sau juridice. În cazul mobilierului de comanda, majoritatea cumparatorilor sunt persoane fizice.
În cazul fabricilor mari, care produc cantitati însemnate, apare varianta exportului, situatie în care se pune problema competitivitatii mobilierului produs în România în tarile Uniunii Europene, principalele importatoare la acest moment.
















Concurenta
Concurenta este deosebit de bine reprezentata. Dintotdeauna prelucrarea lemnului a reprezentat o îndeletnicire de baza a românilor (date fiind resursele deosebite de care


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org