Referat - Studiu comparativ privind managementul public in tarile asiatice,europene si Statele unite ale ameri

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
358
Etichete
studiu, comparativ, privind, managementul, public, tarile, asiaticeeuropene, statele, unite, ale, ameri
Descarcari
256
Nota
0 / 10 - 0 voturi



















STUDIU COMPARATIV PRIVIND MANAGEMENTUL PUBLIC IN TARILE ASIATICE, EUROPENE SI STATELE UNITE ALE AMERICII















In cadrul acestui studiu comparativ se evidentiaza managementul public japonez, ca esantion al tarilor asiatice, cel al Regatului Unit al Marii Britanii, ca reprezentant al statelor europene si cel al Statelor Unite ale Americii.

Se analizeaza sistemul administrativ de stat al acestor tari, stabilind atat factorii comuni, cat si diferentele existente la nivelul fiecarui stat.

Japonia are un sistem democratic functional, in care suveranitatea apartine poporului; este un stat unitar, condus in mod simbolic de imparat si guvernat democratic de un sistem parlamentar. Se caracterizeaza prin separarea clara a puterilor in stat, in trei mari directii: legislativa, executiva si juridica.

Japonia nu poate fi catalogata foarte simplu intr-unul din regimurile politice existente in Europa, ci mai degraba ca o combinatie eficienta intre regimul parlamentar din Marea Britanie si anumite imprumuturi de tehnici de administratie locala si judiciara de la Statele Unite ale Americii.

Regatul Unit al Marii Britanii este un stat unitar, dar are cateva caracteristici principale, cum ar fi: inexistenta unui sistem unitar de legi si Curti, a unui sistem unitar de politie si guvernare locala, ca si diferente semnificative in ceea ce priveste exercitarea functiilor administratiei centrale.

Regatul Unit este condus de o monarhie constitutionala si din 1972 este guvernat de catre un singur Parlament, cel din Londra.

Politica, in mod formal, este exercitata de catre Regina,, iar practic aceasta este realizata de catre membrii Parlamentului si de catre Camera Legislativa.

Statele Unite ale Americii sunt o republica federala, formata pe baza Constitutiei din 1787. Guvernul este organizat si functioneaza pe principiile constitutionalitatii, iar activitatea acestuia se orienteaza in trei directii: juridica, legisl


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org