Referat - Aspecte psihologice intalnite in practicile de marketing politic

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
329
Etichete
aspecte, psihologice, intalnite, practicile, marketing, politic
Descarcari
227
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ASPECTE PSIHOLOGICE INTALNITE IN PRACTICILE DE MARKETING POLITIC

In practicile de marketing politic, un rol deosebit de important il re controlul total asupra individului.
Controlul total asupra individului inseamna controlul total asupra modului sau de gandire, asupra comportamentului sau si asupra sentimentelor sale. Esenta controlului total asupra individului este reprezentata de anihilarea sentimentului de independenta a cestuia, sentiment ce l-ar putea determina sa gandeasca si sa ia decizii de unul singur.
Pentru a pune sub control total mintea oamenilor, trebuie ca ei sa fie cufundati in anonimatul maselor de manevra, sa fie permanent dependenti de sistemul de gandire a grupului din care fac parte si sa se supuna neconditionat, instinctiv, autoritatilor.
In urma studierii mecanismelor de manipulare atat la nivelul individual cat si la nivelul unor largi grupuri ale oamenilor, rezultatele au aratat ca procesul de influentare are trei componente principale : modificarea comportamentului, integrarea in grup si inducerea sentimentului de supunere neconditionata fata de autoritati.
Identitatea unui individ este alcatuita din impletirea armonioasa a gandirii sentimentelor si actiunilor sale.
Individul poate suporta numai discrepantele minore intre cele trei componente ale identitatii lui. Atunci cand apare o discrepanta majora, omul are o senzatie foarte puternica de disconfort, care reprezinta disonanta cognitiva. Daca unei persoane ii este indusa schimbarea uneia dintre cele trei componente ale identitatii sale (gandire,comportament,sentimente) el isi va modiofica instinctiv pe celelalte doua, pentru a nu mai avea sezatia de disconfort psihic.
In procesul de influentare rapida artizanii manipularii provoaca in mod deliberat disonante cognitive. Pentru a stapani (a intelege) fundamentul de disonanta sa facem o analiza a celor trei piloni pe care se bazeaza controlul total asupra individului : controlul comportamentului, controlul gandirii si controlul emot


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org