Referat - Orientarea spre clienti

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
484
Etichete
orientarea, spre, clienti
Descarcari
438
Nota
0 / 10 - 0 voturi








ORIENTAREA SPRE CLIENTI


1.Marketingul interactiv sau relational

Marketingul pentru clientii existenti include actiunile care se desfasoara în momentul contactului dintre prestator si consumator, abordate în viziunea de marketing.
Componenta centrala este produsul creat si livrat(ambianta, personal în contact, baza tehnico-materiala, participarea clientului), actiuni promotionale,pret efectiv si distributie( preluarea comenzii, ordonarea cererii, organizarea platii).
El se constituie într-o apropiere de marketingul bazat pe interactiunea directa si pe termen lung între piata si personalul firmei.
Urmareste crearea de valoare pentru client si dezvoltarea relatiei cu clientul astfel încât sa existe o comunicare avantajoasa pentru ambele parti implicate în procesul servuctiei.
Un concept nou care implica dinamica relatiei dintre client si întreprindere este cel de orientare spre clienti.

2.Conceptul de orientare spre clienti
Orientarea spre clienti este o garantie stiintifica solida pentru succesul si mentinerea unei întreprinderi pe piata.
Cauzele care au determinat aplicarea deficitara a orientarii spre clienti în întreprinderi sunt variantele de interpretare în circulatie si multitudinea de concepte. Orientarea spre clienti înseamna identificarea si analiza continua si cuprinzatoare a asteptarilor clientilor,transpunerea acestora în realizarea produselor si serviciilor,în modul de desfasurare a interactiunii cu clientii,cu scopul
dezvoltarii si mentinerii unor relatii pe termen lung si economic avantajoase cu clientii.Daca orientarea spre piata are în vedere nu numai orientarea întreprinderii catre clientii actuali ci si catre ansamblul participantilor pe piata care intra în relatie cu întreprinderea în scopul construirii unor avantaje concurentiale, al asigurarii competitivitatii întreprinderii


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org