Referat - Rolul tehnologiei in marketingul relational

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
361
Etichete
rolul, tehnologiei, marketingul, relational
Descarcari
276
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Rolul tehnologiei in marketingul relational



Tehnologia, mai mult decat orice alta schimbare in climatul marketingului , va influenta cele 11 Cs ale Marketingului Relational , si anume : Cient , Categorii , Capacitati , Cost , profitabilitate si valoare , Controlul contactului cu procesele monetare ( Control of the contact to cash processes ) , Colaborare si integrare , Acomodare , Comunicare , interactiune si pozitionare , dimensiunile clientului , protectia consumatorului.
Companiile investesc foarte mult in tehnologii din domeniul computerelor si al comunicatiilor in intreprinderile lor , dar si intre ele si clientii lor , in canale de distributie si furnizare. Totusi , putine companii isi coreleaza investitiile in tehologii cu valoare strategica pe care o cauta sa o creeze pentru clientii lor.

Tehnologia schimba totul

Preturile scazute si preformantele imbunatatite ale tehnologiilor digitale si principalele lor componente –memoria,depozitare(storage),band width,silicon,software si procesare- noi beneficii consumatorilor si un nou cadru pentru a face marketing cu acestea .
Folosita adecvat,tehnica poate ajuta compania sa invete din interactiuanea cu fiecare clinet si sa adanceasca relatiile prin avansarea de idei si solutii menite sa serveasca clinetul si sa-l chestioneze, astfel incat ,data viitoare clientul sa fie servit mai bine.
Tehnologia conduce megaprocesele necesare sa asigure valoare clientului.Este cheia celor 11 Cs ale Marketingului Relational asa cum arata figura 1:





1.Clientul

Tehnologia asigura capacitati de comunicare si evaluare care ajuta omul de marketing sa decida asupra carui client sa se concentreze si faciliteaza interactiunile necesare in intreprindere dar si intre client si furnizorii acesteia .Fara tehnologie oamenii de marketing ar gandi ineficient existand doar comunicatii intr-un singur sens.Cu ajutorul tehnologiei respectivii clienti cu care compania doreste sa faca afaceri pot fi identificati si apoi evalu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org