Referat - Matematica si topografia

Categorie
Referate Matematica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
matematica, topografia
Descarcari
272
Nota
0 / 10 - 0 voturi

MATEMATICA SI TOPOGRAFIA




Matematica este de obicei definita ca un studiu de cantitate, marime si relatii ale numerelor si simbolurilor. În ea se îmbina subiectele aritmeticii, geometriei, algebrei, calculului probabilitatii, statisticilor si multe alte arii de cercetare.
Exista doua mari laturi ale matematicii: pura si aplicata. Matematica pura se ocupa numai cu interesul sau teoretic, pe când matematica aplicata da metode si tehnica pentru a rezolva probleme stiintifice în afaceri si inginerie sau aplicatii teoretice în stiinta.
În ziua de azi, când faci o prajitura sau construiesti o casa trebuie sa folosesti numere, geometrie, masuri si spatiu. Designul, inventarea noii tehnologii si computerele avansate implica mai mult matematica tehnica.
Matematica a fost folosita întâi pentru masurarea timpului si tinerea evidentei. Una dintre primele dovezi a formei primitive de manifestare a matematicii a fost abacul cu oase si piese de lemn si roca. Geometria a fost folosita din preistorie, primele forme geometrice fiind descoperite pe peretii pesterilor.
În antichitate, când civilizatiile s-au dezvoltat în Asia si Estul Apropiat, matematica a evoluat foarte mult. Aici s-au dezvoltat cunostintele de baza ale matematicii, aritmetica, geometria si algebra. Cei mai mari matematicieni ai antichitatii au fost Euclid, Apollonius din Perga si Arhimede considerat cel mai mare matematician al antichitatii.

HARTA LUI PTOLEMEU DIN 150 î.e.n.
Întotdeauna oamenii si-au dorit sa cucereasca noi teritorii pentru a-si asigura suprematia atât politica cât si militara. Pentru a cunoaste noi teritorii vechii calatori au întocmit schite si planuri ale locurilor pe care le-au strabatut.
Astfel au aparut primele harti. Cele mai vechi harti care au supravietuit sunt harti din Mesopotamia facute pe table de lut si harti din vechile culturi Mediteraneene facute pe bucati de mozaic. Scrierile din Grecia si Roma antica se refera la alt fel de harti dar acestea au fost întocmite pe pergam


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org