Referat - Campanie impotriva HIV

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
327
Etichete
campanie, impotriva, hiv
Descarcari
233
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Campanie impotriva HIV

Fara nici un fel de indoiala, omul este conducatorul suprem la intregii planete. Superioritea acestuia ii este data de simplul fapt ca este « dotat » de la natura cu ratiune si suflet. Practic, aceasta este caracteristica definitorie care face diferenta intre om si animale sau de ce nu, plante.
In mod normal, ratiunea il face pe om sa aiba simtul conducerii si de a lua de cele mai multe ori, cele mai bune decizii, iar sufletul leaga fiinta umana de celelalte fiinte umane. Functionarea concomitenta a celor doua entitati fac ca omul sa apara unic in fata naturii iar aceasta ii da functia suprema in acest lant trofic.
Dar acest privilegiu al omului nu trebuie luat in considerare fata de ceilalti oameni mai putin fericiti, care au suflet, au ratiune dar fizic nu au un lucru, si anume sanatatea. Egalitatea oamenilor trebuie sa treaca de acest aspect pentru ca toti oamenii au drepturi egale, indiferent de sex, varsta, religie, etnie, etc, discriminarea trebuie redusa la maxim, iar daca se poate trebuie extirpata, pentru ca nu face decat rau persoanelor lovite deja de soarta. Nu poate sa poarte numele de om acea fiinta care nedreptateste, jigneste sau abuza de o persoana care nu are nici o vina ca este, asa cum este. Acest lucru e lipsit de ratiune si de suflet, lucru care il face pe acel om sa treaca in randul desumaniztilor, adica a animalelor cu chip de « homo sapiens sapiens ».
Persoanele infestate cu virusul HIV nu au absolut nici o vina ca acesta ii diferentiaza fata de ceilalti oameni. Vina asta o au doar persoanele din acel laborator de cercetare care, cu sau fara voia lor, au facut ca acest virus sa scape de sub control si sa faca atat de multe victime. Statisticile sunt alarmante, milioane de oameni au murit si alte cateva milioane vor muri. Se preconizeaza ca la fiecare 5 minute un om este infestat cu acest virus al imuno-deficientei. Acest lucru e de interes global. Ina


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org