Referat - Remedii, medicamente, forme farmaceutice

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
479
Etichete
remedii, medicamente, forme, farmaceutice
Descarcari
263
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Propedeutica Farmaceutica





REMEDII, MEDICAMENTE, FORME FARMACEUTICE









Sanatatea este starea organismului datorita proceselor fizico-chimice ale vietii dasfasurate in mod normal . Pentru mentinerea sanatatii sunt necesare alimentele care sunt substante care introduse in organism contribuie la cresterea celulei la mentinerea ei in stare de functionare specifica si la furnizarea energiei necesare activitatii zilnice ( proteinele au rol plastic, iar zaharurile si grasimile , rol energetic ). Cand mecanismul fizico-chimic al vietii se deregleaza, apare starea anormala-patologica-sau boala. Aducerea organismului la starea fiziologica normala se face administrandu-se , dupa sfatul medicului, medicamente.

Pentru prevenirea si tratamentul bolilor se utilizeaza metode si mijloace variate , numite remedii, farmacia fiind cunoscuta, in trecut, ca „stiinta remediilor”.
Remedii sunt considerate toate mijloacele capabile sa actioneze favorabil organismului , producand vindecarea sau prevenirea unei boli; ele pot fi grupate in:
Remedii fizice: diferiti agenti fizici utilizati pentru combaterea anumitor stari morbide, astfel sunt razele solare , caldura , razele ultraviolete, ultrasunetele, razele X , curentul electric de diferite tensiuni, tratamente balneoterapeutice.
Remedii psihice : sugestia, hipnotismul, „trainingul-autogen” (antrenament).
Remedii chimice (cele mai utilizate) cunoscute sub denumirea de medicamente , forme farmaceutice care se administreaza bolnavului pe diferite cai: generale ( sau sistemica) si locala ( sau topica ).
Utilizarea remediilor terapeutice ce provin din plante medicinale a cunoscut in ultimul deceniu o crestere deosebita in cadrul populatiei de pe intreg globul in special datorita toxicitatii minime a acestor produse asupra organismului.

Medicamentul este o substanta naturala sau sintetica folosita în practica medicala pentru prevenirea, ameliorarea sau vindecarea bolilor. Sunt considerate medicamente si substantele folosite pe


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org