Referat - Structura,functionalitatea si aspectul microorganismelor procaryotae

Categorie
Referate Medicina
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
521
Etichete
structurafunctionalitatea, aspectul, microorganismelor, procaryotae
Descarcari
243
Nota
0 / 10 - 0 voturi

STRUCTURA, FUNCTIONALITATEA SI ASPECTUL MICROORGANISMELOR PROCARYOTAE:
BACTERIA, RICKETTSIAS, MOLLICUTES
D i m e n s i u n i. Dimensiunile microorganismelor se plaseaze sub limita vizibiliteti care este aproximativ 100 micrometri (µm) : microorganismele celulare se masoara in µm, bacteriile tipice avind in medie 1-8 µm lungime si 0,2-1,0 µm diametru , micetele si protozoarele fiind mai mari ; virusurile se mesoare in nanometri (nm).
M e t o d e d e v i z u a l i z a r e. Vizualizarea microorganismelor necesita microscoape. In raport cu puterea de rezolutie si modul de iluminare, microscoapele permit observarea microorganismelor vii sau omorîte, a conturului fiecerui individ, a asezerii lor, a unor detalii de structure a celulei.
Microscoapele sint de mai multe feluri Microscop optic sau fotonic care mareste de aproximativ 1000 X , avind puterea de rezolutie (capacitatea de a da imagini distincte pentru doue puncte adiacente) 0,2 µm ; permite observarea ca forma si asezare a majoritetii microbilor, cu exceptia virusurilor, atit in frotiuri colorate, cit si in preparate umede, ca si examinarea celulelor organismului superior pentru punerea in evidente a alterarilor produse prin infectie, a incluziilor intracelulare determinate prin dezvoltarea virusurilor etc. este cel mai folosit in practica.
Microscop cu fond negru, cu lumina indirecta (numit si „ultramicroscop"), are putere de rezolutie 0,1-0,2µm; permite examinarea organismelor celulare vii, în preparat umed, si lamele.
Microscop cu raze UV, putere de rezolutie 0,1-0,2 µm, permite examinarea microbilor dupa impregnare cu substante fluorescente.
Microscop cu contrast de faze, are putere de rezolutie similare ; permite examinarea

celulelor vii, în preparate umede ; pune in evidenta unele detalii de structura interna a celulei, pe baza densitatilor diferite si a indicilor diferiti de refractie.
Microscop electronic (m. e.), are limite de rezolutie pina la 0,1-1 µm, permite vizualizarea si a celor mai mi


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org