Referat - Cantarea vocala

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 8 ani
Afisari
1565
Etichete
cantarea, vocala
Descarcari
807
Nota
10 / 10 - 1 vot

Arta, componentă de bază a educaţiei, trebuie integrată în pregătirea generală şi la nivelul şcolii primare, adică la rădăcina societăţii, unde cresc şi se recrutează lăstari pentru toate ramificaţiile arborelui social şi arta capătă o importanţă hotărâtoare prin puterea sa de aderare la această vârstă, cunoscut fiind rolul pe care-l au impresiile din copilărie în formarea ulterioară a adultului.
Deprinderile melodice au o primă importanţă în ansamblul deprinderilor muzicale şi modalitatea de formare a lor la această vârstă are un rol deosebit pentru succesul educaţiei muzicale viitoare.
„Cântarea este mijlocul de căpetenie pentru educaţia muzicală a copiilor” – spunea G. Breazul. Actualul program de învăţământ muzical general este axat tocmai pe această idee, dând un repertoriu foarte bogat de cântece în noile manuale şcolare.
Cântecul şi cântarea fiind preocupare esenţială a orelor de muzică – pe lângă însuşirea noţiunilor teoretice ale acestei discipline – trebuie să-i învăţăm pe copii să-şi folosească corect vocile.


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org