Referat - Cum apare homosexualitatea?

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
331
Etichete
cum, apare, homosexualitatea
Descarcari
245
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum apare homosexualitatea
Este un lucru dificil de explicat felul în care interactioneaza între ele genele, mediul si alte influente, sau masura în care un anumit factor poate "influenta" o finalitate, însa fara sa o cauzeze, si felul în care intervine si credinta omului. Scenariul de mai jos este prescurtat si ipotetic, dar se bazeaza pe viata unor persoane reale, ilustrând felul în care diversi factori influenteaza comportamentul.
De mentionat ca scenariul de mai jos este doar unul dintre modurile de dezvoltare care pot conduce la homosexualitate, fiind însa un scenariu comun. În realitate, "drumul" fiecarui om catre exprimarea sexuala este individual, având în comun cu altii anumite portiuni ale acestui drum.
(1) Scenariul nostru începe la nastere. Baiatul (de exemplu) care poate ajunge într-o zi sa se lupte cu homosexualitatea se naste cu anumite caracteristici care sunt oarecum mai comune la homosexuali decât la ansamblul populatiei. Unele dintre aceste trasaturi pot fi mostenite (genetice), în timp ce altele pot fi cauzate de "mediul intrauterin" (hormoni). Aceasta înseamna ca un tânar fara aceste trasaturi va avea mai putine sanse sa devina homosexual, comparativ cu cineva care le are.
Care sunt aceste trasaturi? Daca am putea sa le identificam cu precizie, multe dintre ele ar aparea ca "daruri" si nu ca "probleme". De pilda, o fire sensibila, o inclinatie foarte creativa, un anumit simt estetic. Unele dintre ele, cum este o sensibilitate sporita, poate fi legata - sau poate fi chiar - o caracteristica fiziologica generatoare de probleme, asa cum ar fi o reactie de angoasa peste medie la un anumit stimul.
Nimeni nu stie cu precizie care sunt aceste caracteristici mostenibile; în prezent avem numai supozitii. Daca am putea studia homosexualitatea într-o maniera corespunzatoare (neinfluentati de agendele politice) am putea clarifica acesti factori - asa cum facem în domenii mai putin "sensibile". În orice caz, în mod clar nu exista nici o dovada ca homosex


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org