Referat - Etape in dezoltarea comunicarii umane

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
384
Etichete
etape, dezoltarea, comunicarii, umane
Descarcari
345
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Etape în dezoltarea comunicarii umane

Impresionanta noastra abilitate de astazi de a transmite mesaje instantaneu, la distante uriase, si întelesuri similare unor milioane de oameni simultan, ne este atît de familiara tuturor, încît ne vine usor sa privim acest lucru cu nonsalanta. Totusi, din perspectiva vietii umane, asa cum exista ea din timpurile stravechi, ceea ce facem noi astazi cînd deschidem ziarul, deschidem radioul, mergem la un film sau privim la telivizor reprezinta o schimbare cu adevarat extraordinara în comportamentul legat de comunicarea umana.
În pofida cercetarilor neobosite si a celor mai mari eforturi analitice ale cercetatorilor care au studiat comunicarea în ultima jumatate de secol, nu suntem siguri ce înseamna aceasta schimbare, cum ne influenteaza ea din punct de vedere individual sau colectiv, sau cum va modela ea viitorul nostru. Cu alte cuvinte, implicatiile, influentele si consecintele dezvoltarii impetuoase a mass-media sunt, pîna în prezent, incomplet întelese. Totusi în prezent este clar ca mass-media influenteaza publicul si întreaga societate. Ceea ce nu întelegem pe deplin este cum si în ce masura. Cu alte cuvinte, cautam sa întelegem cum are loc comunicarea de masa si ce consecinte are ea atît pentru indivizi, cît si penru ordinea sociala.
Una din modalitatile de a aborda o astfel de lucrare este sa oferim o perspectiva istorica larga, în cadrul careea aparitia rapida a mass-media curente poate fi înteleasa ca unul din cele mai radicale progrese ce au avut loc în cadrul abilitatii de a comunica a homo sapiens. Dupa cum vom vedea, anumite schimbari revolutionare anterioare referitoare la capacitatea oamenilor de a transmite anumite întelesuri catre altii au avut influente cu adevarat puternice în dezvoltarea gîndirii, comportamentului si culturii. Daca vom întelege aceste schimbari si consecintele lor, vom putea evalua mai usor un aspect important al mass-media contemporane; desi au aparut foarte recent, el


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org