Referat - Forta gandirii pozitive

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
359
Etichete
forta, gandirii, pozitive
Descarcari
268
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FORTA GANDIRII POZITIVE




Ce-ar fi daca, de maine, am incepe sa zambim mai mult? Ce-ar fi daca, in loc sa asociem o zi ploioasa cu ceva trist si mohorat, am auzi in picaturile de ploaie ce cad in geam una dintre cele mai frumoase melodii ale naturii? Ce s-ar intampla daca ne-am trezi dimineata cu gandul ca va fi o zi excelenta din toate punctele de vedere, chiar daca ne simtim coplesiti de problemele cotidiene de acasa si de la serviciu?

Toate trec, si intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu, toate isi gasesc o rezolvare. Si de ce nu, o rezolvare in bine, daca asa ne dorim si credem din toata fiinta. Chiar credem ca suntem rezultatele gandurilor noastre. Ca singuri ne facem norocul sau cum spune o vorba din popor ,,asa cum iti asterni, asa dormi”. Pentru ca in spatele actiunilor noastre ca indivizi, sta puterea incomensurabila a gandurilor... a gandurilor care ne determina in fiecare moment sa luam o decizie si nu alta. Pe tot parcursul drumului catre atingerea oricarui obiectiv, trebuie sa existe certitudinea ca lucrurile vor lua intorsatura favorabila noua.

Legendara poveste a Pandorei

Cu totii ne amintim legendara poveste a Pandorei, printesa din Grecia Antica. Ea a primit in dar o cutie misterioasa din partea zeilor si i s-a spus ca nu trebuie sa deschida niciodata acest dar. Intr-o zi, cop1esita de curiozitate, Pandora a deschis cutia si astfel a adus lumii marile nenorociri: bolile, relele, nebunia. Totusi, un zeu milos a lasat-o sa inchida cutia la timp, astfel incat sa poata prinde unicul antidot care face suportabila nefericirea pe lumea asta: speranta. Cine stie, poate ca de aici provine si zicala ,,speranta moare ultima”.
Ei si ce? O sa spuneti. De cate ori s-a intamplat ca, in ciuda sperantei, lucrurile sa nu aiba un final fericit? Si totusi, asa cum subliniaza unii cercetatori, speranta, in opinia lor, reprezinta mai mult decat un leac. C.R. Snyder, un psiholog de la Universitatea din Kansas o defineste ca fii


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org