Referat - Omul de langa tine-colegul tau

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
383
Etichete
omul, langa, tinecolegul, tau
Descarcari
310
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Omul de lânga tine – colegul tau

Este fiinta cu care împarti, la un moment dat, acelasi aer, care este animata ca si tine, de anumite idealuri, are împliniri de înfaptuit, probleme de rezolvat.
Lânga el te-a aliniat întâmplarea pentru a parcurge, umar la umar, o cale mai lunga sau mai scurta din existenta ta. Cu el stabilesti anumite relatii, în fata lui vrei sa apari într-o lumina cât mai favorabila, sa te afirmi. Uimirea, bucuria, întristarea, chiar invidia lui îti intensifica trairea sufleteasca pe care o ai la un moment dat.
Colegii tai de clasa, acest grup reprezinta, pentru tine, lumea. Esti ancorat în mijlocul acestei colectivitati care te pretuieste sau te ignora, dar care marsaluieste, împreuna cu tine, pe calea frumoasa a învataturii.
Si atunci, de vreme ce oricum parcurgem viata în coloane, mai mari sau mai mici, chiar în spatiul aceleiasi zile, în sânul familiei, la scoala, în societate, de ce sa nu o facem cu eleganta?
Bunele maniere, omenia, politetea, corectitudinea, modestia fac existenta noastra mai frumoasa.
Colegul tau face parte din lumea ta si nu trebuie tratat cu aroganta, înfumurare, lipsa de întelegere si în nici un caz cu indiferenta. Vestejindu-l sau lovindu-l pe el îti umbresti propriul tau univers.
Ai învatat ce înseamna conduita pozitiva mai întâi de la parintii tai apoi de la educatoarea ta si de la învatatoarea ta.
De vreme ce stii ce este binele si raul trebuie sa o si demonstrezi.
Comportarea noastra sa fie caracterizata prin simplitate si omenie, prin curaj în situatiile limita ce se pot ivi si prin munca ce conduce la obtinerea rezultatelor bune.
Acestea sunt caile ce pot defini o viata de elev traita frumos.
Fiecare dintre noi îsi are istoria sa, pe care si-o scrie în fiecare zi, pagina cu pagina, prin tot ce gândeste, prin tot ce spera si, mai ales, prin tot ce înfaptuieste.
Trebuie sa fim cuviinciosi, binevoitori, toleranti, recunoscatori, politicosi, în genere trebuie sa fim buni, pentru a ne face cu adevarat viata mai fru


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org