Referat - Pedepsele corporale

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
384
Etichete
pedepsele, corporale
Descarcari
275
Nota
0 / 10 - 0 voturi

PEDEPSELE CORPORALE

Pedepsele corporale înca sunt folosite în foarte multe dintre tarile lumii, atat de catre parinti, acasa, cât si de profesori, la scoala. În acest eseu vor fi detaliate datele despre aceste pedepse si influenta lor asupra cresterii si dezvoltarii copiilor.

Tipuri de pedepse corporale:

1. Bataia la fund. Aceasta este cea mai cunoscuta dintre pedepsele corporale. Este utilizata atât de catre parinti cât si de profesori. În majoritatea statelor lumii, acest tip de pedeapsa este reglementata prin lege, iar daca nu este interzisa, este limitata ca intensitate. De exemplu, în Irlanda de Nord, profesorii si directorii scolilor pot pedepsi elevii prin bataie la fund, dar aceasta trebuie aplicata cu „forta rezonabila”. Într-o alta tara în care acest tip de pedeapsa este legala in scoli, Scotia, pedeapsa nu trebuie sa cauzeze vânatai „de durata” pe corpul elevilor. În Anglia, fiecare unitate de învatamânt are dreptul sa stabileasca prin regulament daca aceasta pedeapsa este permisa sau nu, de cele mai multe ori aceasta fiind permisa cu conditia ca elevul pedepsit sa poarte lenjerie intima pe parcursul primirii pedepsei. Aceste reguli au fost stabilite ca urmare a nenumaratelor procese între parinti si profesori. În familie, majoritatea legilor nu sunt restrictive, singura reglementare fiind ca bataia la fund a copiilor sa nu devina un abuz. Obiecte folosite la aplicarea pedepsei:
- palma: acesta este deseori cea mai folosita metoda de pedepsire a copiilor, nefiind nici periculoasa si nici extrem de dureroasa. De asemenea, urmele lasate pe fundul copiilor sunt doar înrosirea acestuia, care dispare în cateva ore, pâna la o zi, în functie de intensitatea cu care a fost aplicata pedeapsa. Statisticile internationale arata ca 91 la suta dintre copii din întreaga lume cu vârste cuprinse între 5 si 16 ani au fost pedepsiti cu o bataie cu palma la fund, iar 54% sunt pedepsiti în mod regulat în acest fel. Bataia cu palma este putin folosita în scoli.
- batul:


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org