Referat - Psihologia damnarii

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
404
Etichete
psihologia, damnarii
Descarcari
400
Nota
0 / 10 - 0 voturi

































``Odata era ca niciodata . . .``

Tinerete fara Batrânete si Viata fara de Moarte nu poate fi revendicata de nimeni fiind dorinta tuturor. Pentru a sustine si duce la împlinire o nazuinta ca aceasta - universala - textul cere acoperire pretutindeni si oricând. De-aceea fiecare se descopera ori patimeste sub cuvinte. Avem aici dorinta fara de margini sau careia nu i se gasesc limite si cuprinsa totusi în gândul omului.
La pagina celei mai de temut neîmpliniri din cursul vietii sta esecul nevoii de-a te salva ori prelungi în timpul caruia esti dator sa i te daruiesti la vreme. Nu altceva zice convins basmul :
A fost odata un împarat mare si o împarateasa, amândoi tineri si frumosi care voind sa aiba copii au facut de mai multe ori tot ce trebuiau sa faca pentru aceasta. Au umblat pe la vraci si filosofi ca sa caute la stele si sa le ghiceasca daca or sa faca si ei copii dar în zadar.
Tot ce este mai important în viata noastra se afla la un pas de ignoranta omului. Destinul nu se vrea condus ci urmat. Acela care vrea sa îl caute e nevoit sa-si coboare ochii de la cer pe drumul unde fara îndoiala va porni însotit de tot ce-l exprima si apara :
În sfârsit auzind împaratul ca este la un sat aproape un unchias dibaci a trimis sa-l cheme dar el raspunse trimisilor ca are trebuinta sa vie la dânsul. S-au sculat deci împaratul si împarateasa si luând cu dânsii vreo câtiva boieri mari, ostasi si slujitori s-au dus la unchias acasa.
Cel ce se vrea parinte nu asculta ci cauta sa-si forteze destinul :
Unchiasul cum i-a vazut de departe a iesit sa-i întâmpine si totodata le-a zis :
- Bine ati venit dar ce umbli împarate sa afli ? Dorinta ce-o ai o sa-ti aduca întristare.
- Eu nu am venit sa te întreb asta - zise împaratul - ci daca ai ceva leacuri care sa ne faca sa avem copii, sa-mi dai.
- Am - raspunse unchiasul - dar numai un copil o sa faceti. El o sa fie Fat-Frumos si dragastos însa parte n-o sa aveti de el.
Ce înseamna aceasta daca n


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org