Referat - Psihologia reconfortarii

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
327
Etichete
psihologia, reconfortarii
Descarcari
204
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Relaxarea este un proces activ, pedant volitional si directionat spre o cunoastere ipsogena constienta cu potenta anti-stres.

ANTRENAMENTUL AUTOGEN SCHULTZ
Elaborat în anii ’20 pierdea prin dependenta clientului de sugestiile date de terapeut. Metoda Hipnozei Fractionate a lui Oscar Vogt (1916) si anume Auto-Hipnoza a fost percutant adoptata.
Trainingul Autogen apare ca metoda de relaxare prin exercitii sistematice de concentrare asupra unor formule sugestive - formule inductoare). Senzatia de greutate este consecinta fireasca a relaxarii musculare. Trainingul se face initial de câte 3 ori pe zi apoi odata pe zi. Primele efecte stabile notabile apar la 3 luni dupa debutul AAS.
Luthe, elevul lui Schultz introduce expresia Stare Autogena pentru a desemna starea de constiinta modificata care se obtine prin concentrarea pasiva asupra senzatiilor corporale si asupra formulelor sugestive prin decontractarea musculara ce are ca rezultat detensionarea întregului organism. SA se declara pre-somn dupa Geissmann iar pentru altii psihofiziologic particulara - extazul.
Detensionarea priveste muscularul si mentalul în virtutea unui tonus de repaus. Decontractia desemneaza strict relaxarea musculara fiind nu un scop ci mijlocul prin care se faciliteaza accesul în starea autogena. Deconectarea Concentrativa se obtine prin relaxarea musculara progresiva, concentrarea pasiva asupra formulelor inductoare sugestive si evocarea mentala a unor senzatii cenestezice sau (si) a unor imagini. Rezulta astfel
Plonjarea Introspectiva - fiinta se cauta în ea însasi printr-o detasare de interactiunile directe cu realitatea si cu implicatiile sale.
DC apare la M. Klein ca Traire Regresiva. În abordarile persoanei centrate pe corp TR sunt considerate un vector al regasirii amintirii sentimentelor. Aceasta stare e diferita în raport cu modul de percepere psihanalitic sau clasic - reactualizare a unor moduri de gândire, traire si


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org