Referat - Yoga

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
406
Etichete
yoga
Descarcari
294
Nota
0 / 10 - 0 voturi












1.INTRODUCERE:

De demult in India si in alte tari Occidentale au existat oameni dornici studierii metodelor de dezvoltarea fortelor fizice,psihice si spirituale.
Cercetarile au fost transmise urmatoarelor generatii si s-a creat treptat stiinta Yoga. Acest cuvant vine de la ,,yuj’ care inseamna a uni.
Yoga este o stiinta care ne invata metoda unirii Sufletului Individual cu Sufletul Suprem. Scopul acestei stiinte este de a slabi cele cinci suferinte care sunt:Ignoranta, Egoismul, Simpatiile, Antipatiile si Instinctul de conservare.
Practicarea caii Yoga implica exercitii fizice,repiratie ritmica si meditatiile.
In decursul mileniilor, Yoga a evoluat, adeptii sai au descoperit metode care au un efect benefic asupra sanatatii. In scripturi exista texte care descriu aceste metode.
Yoga ofera forta si iluminare dar si o experienta placuta. Aceasta invigoreaza simturile si imbunatateste modul de viata.




2.CHAKRELE


In Sistemul Energetic Uman exista Chakrele. O chakra inseamna un centru de energie spirituala, deci ,,Chakrele’’ sunt vartejuri de energie concentrata.
Functionarea chakrelor afecteaza modul nostru de a fi si de a ne trai viata.
In corp avem sapte chakre care sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale si sunt legate prin trasee importante numite:,,IDA’’ , ,PINGALE’’ SI ,,SUSHUMNA’’.
Ele sunt plasate in acest mod deoarece fiecare chakra este in legatura cu un organ,o glanda sau un plex nervos. Cele sapte chakre functioneaza in interrelatie.
Pentru a functiona in cele mai bune conditii,in echilibrul si armonie reciproca,yoghinul trebuie sa practice cele ,,CINCI EXERCITII TIBETANE’’.







3.KUNDALINI:


Kundalini numita si ,,PUTEREA SARPELUI’’ ,deoarece este asimilata cu un sarpe incolacit la baza coloanei vertebrale. Kundalini este Energia Vitala , de fapt o forta care se creeaza in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org