Referat - Ateu sau credincios

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
367
Etichete
ateu, sau, credincios
Descarcari
300
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ateu sau Credincios


De mii de ani omenirea crede in existenta unei fiinte divine, creatoare si protectoare a lumii, a vietuitoarelor, credinciosii diferitelor religii educandu-si fii, astfel incat ajunsi la maturitate sunt ferm convinsi de existenta unei fiinte supreme, fara a realiza o analiza amanuntita asupra argumentelor aduse in sprijinul acestui concept.
Ideile sustinatoare existentei unei fiinte divine sunt teoretice, generale, vagi, lipsite de o baza argumentativa reala, religiile bazandu-se pe numeroase rationamente speculative ce atribuie fenomenele ce nu pot fi explicate, unei divinitati.
Un exemplu evident de rationament speculativ este conceptul ce sustine ca sufletul omului, dupa momentul decesului, trece in iad sau rai, concept relatat in Bible.
Credinciosii, in lipsa unei explicatii stiintifice exacte, referitoare la crearea lumii, au presupus, obligatorie, interventia unei fiinte divine, acest concept incalcand ratiunea, fiind inca o dovada a rationamentelor speculative prezente in orice religie existenta.
Alte argumente sustinute de credinciosi, in favoarea divinitatii, sunt cazurile medicale, respectiv situatie in care un om sufera de o maladie fatala, in cele din urma vindecandu-se, aceste intamplari fiind numite minuni.Insa, aceste manifestari nu dovedesc decat stadiul primar in care se afla stiinta, respectiv medicina.Spre exemplu in antichitate, varicela decima orase, chiar tari.
Unul din argumentele, ce atesta existenta unei divinitati, provenit din partea savantilor, este argumentul istoric, ce prevede ca daca toti oamenii, inca din antichitate, credeu intr-o divinitate, obligatoriu aceasta exista, idee evident falsa.Chiar daca acest concept ar fi valabil, nu se i-a in considerare faptul ca precedent credintei in divinitati a fost ateismul (necredinta in divinitati) care fusese prezent in toate civilizatiile.
Un amanunt, straniu este, afirmatia din Biblie ce precizeaza ca orice om are dreptul de a alege ateismul sau credinta, dar e


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org