Referat - Credinta si rugaciunea

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
343
Etichete
credinta, rugaciunea
Descarcari
264
Nota
0 / 10 - 0 voturi

"Caci prin har sunteti mântuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9)
- spune apostolul Pavel în scrisoarea sa catre efeseni, scotând în evidenta faptul ca un crestin poate sa multumeasca pentru viata lui vesnica numai harului lui Dumnezeu, pentru ca nimeni nu o merita datorita faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pamânt din mila si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea sa fie mântuita prin El de pacate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune ca înainte de convertire, crestini erau morti în pacatele lor, ei traiau potrivit stilului de viata din lume, urmându-si poftele trupului. Dumnezeu a fost acela care i-a adus la viata. Este important însa sa luam în considerare ce înseamna aceasta expresie, "Dumnezeu i-a adus la viata". 
Iata, deci, ce va spun si va marturisesc eu în Domnul: sa nu mai traiti ca neamurile, în desertaciunea gândurilor lor? ati fost învatati cu privire la felul vostru de viata din trecut, ca v-ati dezbracat de omul cel vechi, care se strica dupa poftele înselatoare, si ati fost înnoiti în duhul mintii voastre si v-ati îmbracat cu omul cel nou, creat dupa chipul lui Dumnezeu, în dreptatea si sfintenia adevarului. (Efeseni 4: 17, 22-24)
Va îndemn, deci, eu cel întemnitat în Domnul, sa umblati într-un chip vrednic de chemarea pe care ati primit-o ... (Efeseni 4:1)
Din pasajele citate mai sus din scrisoarea catre efeseni, dar si din alte parti ale Noului Testament, este clar ca Dumnezeu a mântuit omenirea prin faptul ca L-a trimis pe Isus, care a vestit iertarea lui Dumnezeu si care i-a chemat pe oameni la pocainta, pentru a putea sa aiba relatie cu Dumnezeu si o viata roditoare. (Ioan 10:10) Pacatul ne desparte de Dumnezeu, asa cum exprima si prorocul Isaia: 
Iata, mâna Domnului nu s-a scurtat ca sa mântuiasca, nici urechea Lui nu este prea tare ca sa auda, ci nelegiuirile voastre au facut o despartire între voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre v


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org