Referat - Religia Rastafari

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
358
Etichete
religia, rastafari
Descarcari
251
Nota
0 / 10 - 0 voturi




REFERAT


Religia etiopiana
RASTAFARI









RASTAFARI

Rastafarianismul este o religie tanara nascuta oficial in orasul Harer, din Etiopia, in anul 1930 odata cu incoronarea Majestatea-Sa Imperiala Imparatul Haile Selassie(“Puterea Sf. Treimi”) I (“regele regilor si lordul lorzilor”) sau, dupa numele sau de botez Ras Tafari Makonen(1892-1975) care a fost practic materializarea acestei religii cunoscuta pana atunci doar ca un concept hibrid intre cele mai pure forme de iudaism si crestinism.
Aceasta religie a fost fondata de oamenii de culoare a “lumii a III-a” in special din Etiopia, fiind reprezentati de Haile Selassie I, care au simtit nevoia de independenta, dupa ce au fost tratati mizerabil de populatia de culoare alba a planetei. Tot ce are legatura cu “albii” este este numit “Babylon” de catre rastafarienii care incearca, nu sa se razbune ci sa ii lumineze pe acestia in privinta drepturilor pe care le au (negrii erau folositi ca sclavi de catre albi). Ei s-au inspirat din filosofarile de pana atunci ale lui Marcus Mosiah Garvey (1887-1940), care a fondat in 1920 „Asociatia Universala pentru Imbunatatirea Negrilor” care avea ca scop principal reunirea tuturor negrilor raspanditi pe glob, cu taramurile lor principale si anume Africa, si sa le redea acestora demnitatea. Dupa ce a petrecut aproape un deceniu pe teritoriile Americii si Mareii Britanii, Garvey s-a intors in Jamaica unde si-a exprimat dorintele de reunificare, le-a spus negrilor: „cautati in Africa incoronarea unui rege, iar atunci veti stii ca salvarea e aproape”.
In mod ironic, Ras Tafari Makonen nu a fost niciodata un rastafarian, el a fost doar implinirea profetiei lui Garvey facuta cu ani buni inaintea incoronarii, a fost „declansatorul” acestei religii.
S-au nascut patru mici grupuri care il venerau pe Haile Selassie I ca personificarea lui „Jah”(Divinitatea) sau ca acesta insusi.
In 1935 armata italiana a invadat Etiopia in „Lupta pentru Africa” incerc


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org